Friss hírek

A Mercedes győzelemre törne jövőre

A Mercedes GP alakulatánál hisznek abban, képesek felzárkózni a három élcsapathoz, így jövőre negyedik erőként izgalmas csatát vívhatnak majd az élmezőnyben.


A Mercedes GP alakulatánál hisznek abban, képesek felzárkózni a három élcsapathoz, így jövőre negyedik erőként izgalmas csatát vívhatnak majd az élmezőnyben.

A Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug úgy véli, maga a tény, hogy a brackley-i gárda a szezon második felében nem veszített területet a fejlesztési versenyben a Red Bull-lal és a McLarennel szemben, igazán figyelemreméltó.

Hirdetés
 

„A legutóbbi négy helyszín nagyban különbözött egymástól – és képesek voltunk kihívni a három nagycsapatot, és három alkalommal a legjobb hat között végeztünk” – fogalmazott a német szakember.

„Ez jól mutatja, hogy a helyes irányba haladunk, és szerintem a csapat egyre többre és többre számíthat.”

„Általánosságban véve nem veszítettünk területet. Óriási fejlesztési verseny folyt a topcsapatok között, de mi alapvetően nem veszítettünk ahhoz képest, hogy honnan indultunk. Tehát nagyjából követni tudtuk a ritmust.”

„Ha 2012-re jók az alapjaink, akkor talán négy élcsapat lehet a következő esztendőben. Talán nyolc autó harcolhat majd a győzelmekért. Egyértelműen ez a célunk.”

Haug kifejtette, természetesen nem számít hatalmas átalakulásra a csapat részéről, ugyanakkor hisz abban, hogy sikerül megtenniük egy újabb lépést előre, az élmezőny felé.

„Messze vagyunk attól, hogy elégedettek lehessünk, de muszáj stabilnak lennünk, aztán megtenni egy újabb lépést, hogy aztán rendszeresen a legjobb háromban, legjobb négyben végezzünk. Tehát, hogy rendszeresen esélyesek legyünk a dobogóra.”

„Azt el kell mondani, hogy nem sokan voltak eddig abban a helyzetben, hogy legyőzzék ezt a hat srácot az élen, és ez elég nagy kihívást jelent. De ezt elvárjuk magunktól. Nem fektettünk bele sok pénzt, de jó koncepcióval rendelkezünk, visszahoztuk Michaelt [Schumacher], és van egy másik nagyon tehetséges versenyzőnk Nico [Rosberg] személyében.”

„Szóval, ha minden összeáll és a megfelelő irányba halad, akkor lesz okunk az elégedettségre.”

A szakember hozzátette, meggyőződése, hogy mindkét versenyzőjük képes következetesen a legmagasabb szinten teljesíteni. Haug a hétszeres világbajnok Schumacherrel kapcsolatban elmondta, soha nem volt kétsége a német versenyző teljesítménye kapcsán.

„A legcsekélyebb kétség sem merült fel bennem soha, habár meg tudom érteni azokat az embereket, akik kritizálják őt. Ő ezt elfogadta.”

„Ha egy kicsit mélyebben megvizsgáljuk a dolgokat, láthatjuk, mi folyik itt. Nicót az egyik leggyorsabb versenyzőként tartják számon, a fiatal generáció képviselője, és az az igazság, hogy Michael olykor átugorja ezt a bizonyos mércét. Ha átugrod a Nico Rosberg mércét, akiről azt mondják, a legjobb öt versenyző között van, akkor nincs okod a szomorúságra. Michael a lelkét adja a versenyzésbe. Az sem véletlen, hogy 25-35 verseny után te vagy az az ember, aki a legtöbb előzési manővert hajtotta végre az első körben.”

Noha Schumacher nemrégiben úgy nyilatkozott, nem zavarja, ha csapattársa előtte végez a bajnoki táblázaton, Haug szerint ez egyáltalán nincs így.

„Természetesen zavarná. Mondjanak nekem egy versenyzőt, aki a csapattársa mögött akar végezni! Senki sem akar lemaradni a csapattársától.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!