A Mercedes hallgat Hamiltonra, változtat 2024-re - F1VILÁG.HU

A Mercedes hallgat Hamiltonra, változtat 2024-re

Eleget tesz Lewis Hamilton kérésének, és 2024-re változtat a pilótafülke pozícióján a Mercedes Forma-1-es csapata.

A brit pilóta még hetekkel ezelőtt árulta el, rendkívül kényelmetlenül érzi magát a csapat idei versenyautójában, azt ugyanis úgy alakították ki, hogy a pilótafülke jóval előrébb helyezkedik el, mint más versenyautók esetében.

„Vezetés közben olyan, mintha az első kerekeken ülnél, ami az egyik legrosszabb érzés, miközben vezeted az autót” – mondta a Mercedes versenyzője még márciusban. „Ha vezetnétek hazafelé, és a lábaitok alá húznák a kerekeket, nem lennétek túl boldogok, miközben odaértek egy körforgalomhoz!”

„Megváltoztatja a dolog az autó attitűdjét, illetve azt, ahogy érzékeled a mozgását, ezért nehezebb kiszámítani, mintha hátrébb ülnék, közelebb az autó közepéhez. Olyasvalami ez, amivel igazán küszködöm.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, természetesen figyelembe veszik majd Hamilton kritikáit a jövő évi autó tervezésekor.

„Akár 15 centiméternyi mozgásterünk is lehet a pilótafülke pozícióját tekintve” – idézi Wolff szavait a SpeedWeek című lap. „Igaz, hogy a mi pilótafülkénk valamivel előrébb van, mint a többi csapat, ez pedig zavarja Lewist. Már 2022-ben is ez volt a helyzet.”

„Technikai szempontból nem gondoljuk azt, hogy ez egy probléma. De megvizsgáljuk a versenyzők pozícióját, mert nem mindig csak az olyan racionális dolgokról van szó, mint a súlyelosztás, vagy az aerodinamika, fontos az is, mit érez a versenyző.”

„Lewis nagyon egyértelművé tette, mit akar tőlünk ebben a tekintetben, mi pedig hallgatni fogunk erre.”

Hamiltonnak egyébként nincs még érvényes szerződése 2024-re, ám minden bizonnyal marad a német istálló szolgálatában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes hallgat Hamiltonra, változtat 2024-re
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!