Friss hírek

A Mercedes hamarosan leül tárgyalni Hamiltonnal 2022-ről

Hamarosan elkezd tárgyalni Lewis Hamiltonnal a 2022-es idényről a Mercedes Forma-1-es csapata – erősítette meg Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke.

Hamilton jelenleg érvényes szerződése csupán az idei szezon végéig szól, miután a brit versenyző legutóbb mindössze 1 évre hosszabbította meg kontraktusát.

A Mercedes és Hamilton sokáig húzták-halasztották a dolgot, az új megállapodást végül februárban jelentették be.

Hamilton a Portugál Nagydíj előtt, csütörtökön azt mondta, az a terve, hogy jövőre is itt lesz az F1-es mezőnyben, így hamarosan el kell kezdenie az egyeztetéseket a Mercedesszel.

Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak a szombati időmérő edzést követően azt mondta, úgy érzi, remek helyzetben vannak, és hamarosan leülnek majd tárgyalni a hétszeres világbajnokkal.

„Az biztos, hogy megtanultuk a leckét, és nem fogjuk a karácsonyi időszakra hagyni az egyeztetéseket” – mondta a szakember. „Az valóban túlságosan elnyújtotta a dolgot.”

„Szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk, a kapcsolatunk csak erősödik minden évben, és igazából csak időt kell szánnunk arra, hogy beszéljünk, és ezt hamarosan meg is fogjuk tenni.”

Wolff azt mondta, egyelőre még nem kezdődtek meg a konkrét egyeztetések, mint ahogy természetesen arról sincs döntés, hogy ki ülhet majd a Mercedes másik autójában 2022-ben.

Valtteri Bottas szerződése ugyanis szintén lejár az év végén, a finn helyére pedig George Russell pályázik jó eséllyel. Arra a kérdésre, hogy mi könnyítheti majd meg a döntést, illetve mi alapján dönthet a Mercedes a két pilótával kapcsolatban, Wolff kifejtette: „Remélem, hogy egy nap majd felébredtek, és tiszta lesz a dolog!”

„Szerintem meg kell majd vizsgálnunk ezt a szezont, látnunk kell, hogyan alakulnak a versenyek, és ez alapján kell döntenünk. Nem túl pontos válasz ez, de nem is tudok válaszolni erre jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!