A Mercedes idén 10 hónapnyi fejlesztési időt veszített - F1VILÁG.HU

A Mercedes idén 10 hónapnyi fejlesztési időt veszített

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint a Mercedes Forma-1-es istállója a 2022-es szezon során tetemes hátrányba került a riválisaihoz képest, miután csak nagyon nehezen sikerült kiismernie a saját autóját.
2022 Mexico City Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes followed by Sergio Perez Red Bull

Hosszú utat járt be a Mercedes istállója a Forma-1 idei szezonja során, hiszen az év első felében egyes pályákon még egy másodperc fölé rúgott a körönkénti hátránya, az utóbbi két futamon azonban már a futamgyőzelemre is mutatkozott némi esélye. Toto Wolff csapatvezető a Mexikóban elért második és negyedik helyezésnek nem tud örülni, de hiszi, hogy a téli időszak alatt sikerül még közelebb kerülniük a futamokat sorra megnyerő Red Bullhoz.

„Sosem vagyok magabiztos, a poharat mindig félig üresnek látom. Sorozatban kilenc győzelmet szereztek, szóval semmi okunk egy második és egy negyedik helyezésnek örülni. Messziről kell felzárkóznunk, amire ott lesz a tél. Szerintem jó irányba haladunk az autóval. Mindent és még annál is többet beleadunk annak érdekében, hogy visszatérjünk a világbajnoki küzdelembe.”

Bár a padlólemezeket illetően jövőre némileg változnak a technikai szabályok, Wolff arra számít, hogy a Red Bull képes lesz átvinni a lendületét a következő szezonra. „Tudjuk, miből fakad a lemaradásunk” – fogalmazott Wolff, aki mérlegre tette a Mercedes idén összeszedett hátrányát.

„Talán nyolc-tízhónapnyi fejlesztési időt veszítettünk azzal, hogy nem sikerült rájönnünk, mi okozza a problémáinkat. Szóval ez kihívást jelent, de mindannyian egy hosszú játékot játszunk. A pilóták, a csapat is. Én nem egy-egy szezon alapján akarom megítélni egy istálló teljesítményét.”

Bár a Mercedes a legutóbbi két versenyhétvégén közvetlenül a Red Bull mögött végzett, Wolff nem gondolja azt, hogy az erősorrendben is sikerült megszerezniük a második helyet. Különösen azért nem, mert a kivételes körülményekkel rendelkező mexikói helyszínen láthattuk a Ferrari idei egyik leggyengébb versenyét.

„Ezt nem akarom kijelenteni, mert erős csapatról beszélünk, nekünk pedig mostanában összejött néhány jó verseny. Talán ez a pálya is kedvezett számunkra. Brazília után tisztább képet kaphatunk, de nem hinném, hogy hirtelen fél perccel lassabbak lennének” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!