Friss hírek

A Mercedes intenzív csatára számít Szocsiban

Győzelmi reményekkel érkezik meg a hétvégi Orosz Nagydíj helyszínére, Szocsiba a Mercedes Forma-1-es csapata. A címvédő istálló optimizmusa nem alaptalan, hiszen az elmúlt években verhetetlen volt az orosz versenypályán.

A Mercedes jelenleg élen áll a konstruktőri pontversenyben, Lewis Hamilton azonban 5 pontos lemaradásban van a tabellán Max Verstappen mögött.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, keserédesre sikeredett a legutóbbi, monzai versenyhétvége, de készen állnak arra, hogy újra harcba szálljanak.

„A megterhelő és intenzív tripla után feltöltődtünk, és készen állunk a folytatásra! A legutóbbi verseny Monzában keserédes volt: Valtteri lehengerlő teljesítményt nyújtott, és erős eredményt ért el, Lewis viszont pontokat veszített, holott esélye volt a győzelemre” – mondta Wolff.

„Örömteli, hogy a W12-es versenyképesnek tűnik, és nyolc futammal a bajnokság vége előtt itt az ideje, hogy kihasználjuk tapasztalatunkat, és a részletekre és a folyamatokra fókuszáljunk.”

Bár az orosz versenypálya igazán kegyes volt a Mercedeshez az elmúlt években, Wolff tudja, a Red Bull idei teljesítménye miatt nagy küzdelem vár rájuk hétvégén.

„Izgatottan várjuk már, hogy ismét versenyezzünk Oroszországban. Egy olyan pályára érkezünk, mely remekül feküdt nekünk az évek során, és mindkét versenyzőnk nagyszerű eredményeket ért el Szocsiban. Reméljük, hogy folytatni tudjuk oroszországi sikereinket, de tudjuk, hogy az idei év más, és újabb intenzív hétvégére számítunk.”

„A célunk, hogy erős hétvégét rakjunk össze az első edzéstől kezdve. Lewis pályafutása során 10. bajnoki csatáját vívja, és arra fókuszál, hogy mit is kell nyújtania a következő 8 versenyen.”

„Ami Valtterit illeti, jobban vezet, mint valaha, ahogy azt Monzában is láthattuk. És ezen a hétvégén is padlóig fogja nyomni. Higgadt eltökéltség uralkodik csapaton belül, és a szezon végéig tartó bajnoki küzdelmeket élvezzük a legjobban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!