Friss hírek

A Mercedes is elfogadta a DAS-rendszer betiltását

2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 3 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedesnek sem volt ellenvetése, hogy 2021-től betiltsák a német istálló által a téli teszteken már használt duplatengelyű kormányrendszert, azaz az úgynevezett DAS-rendszert.

A trükkös fejlesztést a barcelonai tesztek második napján vitte először pályára a német istálló: a megoldás lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, mely az abroncsok optimális hőmérsékleten tartásában játszik szerepet.

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 csapatai nemrég megállapodtak abban, hogy 2022-re halasztják az új technikai szabályok bevezetését, ez pedig azt jelenti, hogy jövőre is az idei kasztnikat használják majd, noha aerodinamikai fejlesztésekre lesz lehetőség.

Ez a döntés elvileg lehetőséget biztosíthatott volna a Mercedesnek arra, hogy a DAS-rendszert is megtartsa 2021-re, a német istálló azonban megállapodott a többi csapattal és az FIA-val arról, hogy a jövő évre megszabadul a trükkös fejlesztéstől.

A DAS-rendszer tiltását pedig a Motorsport Világtanács (WMSC) kedden már ratifikálta is, így a módosított technikai szabályzat a következő évre már nem engedélyezi a rendszer használatát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!