A Mercedes is elfogadta a DAS-rendszer betiltását

2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 3 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedesnek sem volt ellenvetése, hogy 2021-től betiltsák a német istálló által a téli teszteken már használt duplatengelyű kormányrendszert, azaz az úgynevezett DAS-rendszert.

A trükkös fejlesztést a barcelonai tesztek második napján vitte először pályára a német istálló: a megoldás lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán, mely az abroncsok optimális hőmérsékleten tartásában játszik szerepet.

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1 csapatai nemrég megállapodtak abban, hogy 2022-re halasztják az új technikai szabályok bevezetését, ez pedig azt jelenti, hogy jövőre is az idei kasztnikat használják majd, noha aerodinamikai fejlesztésekre lesz lehetőség.

Ez a döntés elvileg lehetőséget biztosíthatott volna a Mercedesnek arra, hogy a DAS-rendszert is megtartsa 2021-re, a német istálló azonban megállapodott a többi csapattal és az FIA-val arról, hogy a jövő évre megszabadul a trükkös fejlesztéstől.

A DAS-rendszer tiltását pedig a Motorsport Világtanács (WMSC) kedden már ratifikálta is, így a módosított technikai szabályzat a következő évre már nem engedélyezi a rendszer használatát.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS