A Mercedes is kipróbálná az új gumikat a teszten

A Mercedes Forma-1-es csapata nemrégiben afelől érdeklődött a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), lehetősége volna-e arra, hogy a július közepén esedékes silverstone-i teszten egy napon át dolgozhasson a Pirelli új abroncsaival.


A Mercedes Forma-1-es csapata nemrégiben afelől érdeklődött a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), lehetősége volna-e arra, hogy a július közepén esedékes silverstone-i teszten egy napon át dolgozhasson a Pirelli új abroncsaival.

Az olasz gumigyártó vállalat a Magyar Nagydíjra vadonatúj gumikkal érkezik, melyeket a Forma-1 csapatai a július 17-19. között esedékes fiatalok tesztjén próbálhatnak ki először.

A Brit Nagydíjon tapasztalt gumiproblémák miatt a háromnapos gyakorláson a csapatok aktív pilótái is pályára gurulhatnak, ők egy napot dolgozatnak majd Silverstone-ban.

A Mercedes csapata viszont nem lehet ott a teszten, az FIA Nemzetközi Bírósága ugyanis eltiltotta attól azt követően, hogy május közepén Barcelonában 2013-as autójával tesztelt.

A csapat mégis azt szeretné, ha engedélyt kapna az FIA-tól arra, hogy kipróbálja az új gumikat Silverstone-ban.

„Ha a biztonságról van szó, akkor jó lenne, ha minden csapat tisztában lenne azzal, hogy a gumik működnek-e autóikon” – mondta Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója.

„De az FIA-nak kell döntenie erről. A testület számára a biztonság élvez prioritást, és biztos vagyok abban, hogy biztosítanák, hogy az mindenki számára ugyanolyan legyen.”

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn mindazonáltal elismerte, véleménye szerint csak akkor kaphatnak engedélyt a körözésre, ha az eredetileg háromnaposra tervezett tesztet kibővítik egy nappal. Ezt a javaslatot a Ferrari is felvetette a Sport Munkacsoport múlt szerdai ülésén, ám elutasították.

„Ha kibővítenék egy nappal a tesztet, érvelhetnénk azzal, hogy ez a negyedik nap egy extra nap, a mi büntetésünk pedig csak három napra szól” – mondta a szakember.

„Nem tudom, mik a legújabb fejlemények arra vonatkozóan, hogy a többi csapat mit fog csinálni versenyzőivel, mivel folyton változik a dolog. A háromnapos teszten nem vehetünk részt, és nem úgy tűnik, hogy ki fogják terjeszteni egy nappal.”

Az FIA várhatóan ezen a héten véglegesíti majd a fiatalok tesztjével kapcsolatos részleteket.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!