A Mercedes is lemondott a FRIC-ről

A Mercedes Forma-1-es csapata sem használja az összekapcsolt felfüggesztésrendszert (FRIC) a hétvégi Német Nagydíjon.


A Mercedes Forma-1-es csapata sem használja az összekapcsolt felfüggesztésrendszert (FRIC) a hétvégi Német Nagydíjon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting az elmúlt héten tájékoztatta a Forma-1 csapatait arról, a trükkös felfüggesztések álláspontjuk szerint illegálisak, ám a csapatokra bízta azok használatát, illetve lehetőséget ad arra, hogy óvjanak is a rendszerek ellen.

A McLaren már a hét elején, a Red Bull pedig a hét közepén jelezte, kiszereli autóiból a FRIC-et, ha ugyanis riválisaik óvnak Hockenheimben, könnyen elképzelhető, hogy a stewardok is illegálisnak minősítik versenygépeiket.

A hírek szerint a Mercedes rendszere működik a leghatékonyabban, a német alakulat azonban úgy döntött, nem kockáztat, így sem Lewis Hamilton, sem Nico Rosberg autójában nem kap helyet a FRIC.

Hasonlóképp döntött egyébként a Williams csapata is.

„Nem akarjuk kockáztatni, hogy pontokat veszítünk emiatt, és nem is igazán aggódunk amiatt, hogy a rendszer nélkül kell köröznünk” – mondta Susie Wolff, a grove-i gárda fejlesztési versenyzője.

Lapunk úgy tudja, a Marussia és a Caterham is módosított felfüggesztéssel áll rajthoz Németországban, és bár a Ferrari és a Lotus még nem adott ki nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, vélhetően ők sem kockáztatnak, így eltávolítják az eszközt autóikból.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS