A Mercedes is lemondott a FRIC-ről - F1VILÁG.HU

A Mercedes is lemondott a FRIC-ről

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es csapata sem használja az összekapcsolt felfüggesztésrendszert (FRIC) a hétvégi Német Nagydíjon.


A Mercedes Forma-1-es csapata sem használja az összekapcsolt felfüggesztésrendszert (FRIC) a hétvégi Német Nagydíjon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting az elmúlt héten tájékoztatta a Forma-1 csapatait arról, a trükkös felfüggesztések álláspontjuk szerint illegálisak, ám a csapatokra bízta azok használatát, illetve lehetőséget ad arra, hogy óvjanak is a rendszerek ellen.

A McLaren már a hét elején, a Red Bull pedig a hét közepén jelezte, kiszereli autóiból a FRIC-et, ha ugyanis riválisaik óvnak Hockenheimben, könnyen elképzelhető, hogy a stewardok is illegálisnak minősítik versenygépeiket.

A hírek szerint a Mercedes rendszere működik a leghatékonyabban, a német alakulat azonban úgy döntött, nem kockáztat, így sem Lewis Hamilton, sem Nico Rosberg autójában nem kap helyet a FRIC.

Hasonlóképp döntött egyébként a Williams csapata is.

„Nem akarjuk kockáztatni, hogy pontokat veszítünk emiatt, és nem is igazán aggódunk amiatt, hogy a rendszer nélkül kell köröznünk” – mondta Susie Wolff, a grove-i gárda fejlesztési versenyzője.

Lapunk úgy tudja, a Marussia és a Caterham is módosított felfüggesztéssel áll rajthoz Németországban, és bár a Ferrari és a Lotus még nem adott ki nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, vélhetően ők sem kockáztatnak, így eltávolítják az eszközt autóikból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!