Friss hírek

A Mercedes is ünnepli a Brawn vb-címét

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy nagyon örülnek motorpartnerük, a Brawn GP idei sikerének, mellyel újabb bajnoki címhez segítette a német autógyártót a Forma-1-ben.

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy nagyon örülnek motorpartnerük, a Brawn GP idei sikerének, mellyel újabb bajnoki címhez segítette a német autógyártót a Forma-1-ben.

A brackley-i bázisú alakulat egy évvel ezelőtt, a Honda távozása után még abban sem lehetett biztos, hogy rajthoz állhat az idei évben, azonban az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a csapatot, amely sporttörténelmet írt, hiszen újoncként mindkét bajnoki címet bezsebelte.

“Lenyűgöző, nagyon örülök a srácoknak, ez egy igazi tündérmese” – nyilatkozta Haug, akinek cége állítólag készen áll bevásárolni magát a Brawn GP-be.

“December 5-én jött a megkeresés, hogy motorpartnert keres a csapat, és három hónappal később mind rövid, mind hosszú etapokon a leggyorsabb volt a barcelonai teszten, ami lenyűgöző. Abszolút megérdemelt győzelem.”

“Ami pedig a McLarent illeti, senki nem szerzett több pontot nálunk az évad második felében, szóval azt mondhatjuk, kiválóan visszatértünk egy gyenge kezdést követően. Úgy gondolom, hogy Jenson nagyon erős, és elkötelezett volt a vasárnapi versenyen, teljes mértékben megérdemli a bajnoki címet.”

A Mercedes jelenleg három csapatot (McLaren, Brawn, Force India) lát el motorokkal, ám terveik szerint egy negyedik partnerrel is leszerződnek a jövő évre, méghozzá a Red Bull Racinggel, jóllehet egyelőre ebben a kérdésben még nem született döntés.

Haug teljes mértékben elégedett az idei évvel, hiszen véleménye szerint a Mercedes nagyon nagy elismerésnek és tiszteletnek örvend a Forma-1-ben, amit a kemény munkának, és az elmúlt időben elért eredményeiknek köszönhetnek.

“Úgy érezzük, hogy a Mercedes megítélése nagyon jó a Forma-1-ben. Az emberek tudják, hogy versenyzők vagyunk, és nem szarozunk, vagy politizálunk. Kemény versenyzők vagyunk. A motorok bérbeadásából pénzt keresünk, és a partnerek elégedettek.”

“Abszolút a tervek szerint haladunk a motorokkal. Emlékezzünk csak vissza, hol voltunk öt évvel ezelőtt, vagy a 2006 elején a V8-asokkal, és idén egyetlen meghibásodásunk sem volt. Abszolút elégedettek lehetünk.”

Haug egy érdekességre is felhívta a figyelmet, méghozzá arra, hogy az elmúlt két évben a 22-es rajtszámú autó, ami Mercedes motorral volt szerelve, és egy angol vezette, Brazíliában szerezte meg a vb-címet, méghozzá mindkétszer egy ötödik hellyel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!