Friss hírek

A Mercedes javítani akar a megbízhatóságon

A Mercedes Forma-1-es csapatánál továbbra sem tudják biztosan, mi okozta Nico Rosberg motorhibáját a másfél héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál továbbra sem tudják biztosan, mi okozta Nico Rosberg motorhibáját a másfél héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon.

Míg Lewis Hamilton eddig mind a tíz futamon célba ért, csapattársával, Nico Rosberggel többször kibabrált a technika ördöge: a német háromszor volt kénytelen kiállni műszaki hiba miatt, legutóbb a Hungaroringen, amikor versenyautójának motorja adta meg magát.

Ez volt az első alkalom, hogy a Mercedes V8-asa versenyen adta meg magát azóta, hogy a német istálló 2010-ben visszatért a Forma-1-be.

Ross Brawn, a brackley-i gárda csapatfőnöke elismerte, keményen kell dolgozniuk azon, hogy javítsanak a W04-es versenygépek megbízhatóságán. A Mercedesnél egyelőre még nem tudják, mi okozta Rosberg motorhibáját.

„Mindig is aggódtunk a megbízhatóság miatt, nagyon tartottunk tőle, hiszen, ha nem fejezünk be egy versenyt, akkor pontokat sem szerezhetünk” – mondta a szakember.

„Frusztráló, hogy gondjaink voltak az autóval, és azt hiszem, Nico számára még inkább az amiatt, hogy az összes műszaki hiba az ő autóját sújtotta. Volt két karosszériával kapcsolatos problémánk a szezon elején, ezeket megoldottuk, de a legutóbbi futamon a motorral volt gondunk.”

„Ez egy nagyon szokatlan meghibásodás volt. Azt hiszem, talán 2008 óta nem is volt motorhibánk. Vizsgáljuk, hogy mi miatt következett be. Mint mondtam, nagyon szokatlan volt, még nem is tudjuk, mi történt.”

A szakember hozzátette, a Magyarországon felmerült problémákat megpróbálják arra használni majd, hogy tovább javítsanak megbízhatóságukon.

„A megbízhatóság egy kritikus dolog a Forma-1-es csapatok számára, és mindig törekszünk arra, hogy javítsunk rajta. Még nem vagyunk elég jók, de a csapat számára prioritást élvez, hogy fejlődést érjünk el ezen a területen – nemcsak megpróbálunk keményen dolgozni, de persze próbálunk okosak is lenni eközben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!