A Mercedes jegeli a tárgyalásokat a Sauberrel Wehrleinről - F1VILÁG.HU

A Mercedes jegeli a tárgyalásokat a Sauberrel Wehrleinről

HIRDETÉS

Egyelőre nem folytatja az egyeztetéseket Pascal Wehrlein jövőjével kapcsolatban a Sauber csapatával a Mercedes.


Egyelőre nem folytatja az egyeztetéseket Pascal Wehrlein jövőjével kapcsolatban a Sauber csapatával a Mercedes.

A német istálló azt követően vette fel a kapcsolatot Monisha Kaltenborn csapatával, hogy a Force India Esteban Ocont választotta magának a következő évadra.

A Mercedes azt szerette volna, ha Pascal Wehrlein a Saubertől kap lehetőséget jövőre, miután azonban Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, könnyen lehet, hogy az ifjú tehetség a világbajnok csapatnál folytathatja.

„Az egyeztetések köztünk és a Sauber között előrehaladott állapotban vannak” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a DPA hírügynökségnek. „Az elmúlt pár hétben kiváló egyeztetéseket folytattam velük. De a most kialakult új helyzet miatt egy kicsit jegeljük a dolgot.”

Wolff egyébként nagy támogatója Wehrleinnak, ám nem biztos abban, hogy a német meg tudna birkózni a nyomással a Mercedes csapatánál.

„Pascal egy ambiciózus fiatal. Nagy céljai vannak, és ezekben mi is osztozunk vele. Ezért is tagja juniorprogramunknak. Egy évet teljesített már a Manorral. Ha pedig lehetne egy karácsonyi kívánságlistám, akkor azt kívánnám, hogy egy vagy két évet még hadd töltsön el egy középcsapatnál. De idén nem lesz karácsonyi kívánságlistám…”

„Ezért egy megfelelő kompromisszumot kell kötnünk. És miután Nico egy bátor döntést hozott meg, talán nekünk is egy bátor döntésre lesz szükségünk…”

Bár Wolff a Sky-nak nemrég úgy nyilatkozott, Fernando Alonso szerződtetését is fontolóra veszik, a szakember most azt mondta, nem szívesen folynának bele a rivális csapatok belső ügyeibe.

„Tiszteletben tartjuk a szerződéseket, melyeket más versenyzők kötöttek bizonyos csapatokkal. Mi sem akarnánk, ha a versenyzőink felemelnék a fejüket, ha egy új lehetőség merülne fel. Erre valók a szerződések, és ezt tiszteletben tartjuk.”

Hirdetés

„Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, mely konfrontációhoz, vagy jogi harcokhoz vezet. Természetesen van lehetőség arra, hogy dűlőre jussunk egy másik csapattal és versenyzővel, ha mindkét fél számára megfelelő megoldást találunk. Szóval nem zárhatom ki ezt a lehetőséget sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!