A Mercedes jelezte, ha kell, bíróságra megy a Red Bull hajlékony szárnyai miatt - F1VILÁG.HU

A Mercedes jelezte, ha kell, bíróságra megy a Red Bull hajlékony szárnyai miatt

Óvást fog benyújtani a Mercedes Forma-1-es csapata abban az esetben, ha a rivális csapatok a soron következő Azeri Nagydíjon is használhatják hajlékony hátsó szárnyaikat – mondta Toto Wolff.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még a spanyolországi versenyt követően tájékoztatta arról a Forma-1 csapatait, szigorít a hátsó szárnyak terheléses tesztjén, miután felmerült a gyanú, hogy több csapat is olyan elemeket használ, melyek nagy sebességnél meghajlanak.

A szigorítás viszont csak a Francia Nagydíjtól lép életbe, ami azt jelenti, hogy a szóban forgó csapatokköztük a Red Bull, a Ferrari és az Alfa Romeo – Monaco után Bakuban is szabadon használhatja majd hajlékony szárnyait.

 

A helyzettel kapcsolatban főleg a McLaren és a Mercedes fogalmazott meg sarkos véleményt, a két istálló szerint elfogadhatatlan, hogy nem azonnal szigorítanak a teszteken.

A Sky Sports F1 televíziónak Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a vasárnapi Monacói Nagydíj után világossá tette, óvást fognak benyújtani, ha ellenfeleik Bakuban is használhatják a kérdéses elemeket.

„Igen. Azt hiszem, ha ezek a hajlékony szárnyak Bakuban is fent lesznek, és azt az előnyt nyújtják, amit látunk, akkor a stewardok elé megy majd az ügy” – mondta a szakember.

„Ha pedig a versenybírók nem lesznek elegendőek, akkor a Nemzetközi Fellebviteli Bíróságra.”

„Szóval feltételezem, az FIA tisztázni fogja a dolgokat Baku előtt, mert ha nem, nagyon kusza ügy kerekedhet belőle.”

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl kifejtette, az, hogy az FIA hogyan reagál a jelenlegi helyzetre az Azeri Nagydíj előtt, kulcsfontosságú lesz abban a tekintetben, hogy milyen lépéseket tesznek.

„Nyilvánvalóan függetlenek vagyunk attól, amit a Mercedes csinál” – mondta. „Van egy dialógus köztünk és az FIA között jelenleg. Ahogy mondtuk, egyáltalán nem örülünk annak, hogy olyan autók, melyek nem felelnek meg a szabályoknak, és miután kiderült, hogy nem felelnek meg a szabályoknak, továbbra is használhatóak lesznek ellenfeleink által.”

„Ezért is egyeztetünk az FIA-val.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes jelezte, ha kell, bíróságra megy a Red Bull hajlékony szárnyai miatt
Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!