A Mercedes készen áll arra, hogy tündököljön - F1VILÁG.HU

A Mercedes készen áll arra, hogy tündököljön

HIRDETÉS

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint alakulata készen áll arra, hogy 2012-ben jelentős előrelépést tegyen teljesítmény tekintetében a tavalyi évhez viszonyítva.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint alakulata készen áll arra, hogy 2012-ben jelentős előrelépést tegyen teljesítmény tekintetében a tavalyi évhez viszonyítva.

Ugyan a brackley-i gárda az első előszezoni teszten még tavalyi autójával rótta a köröket, a Barcelonában bemutatkozott W02-es versenygép meglehetősen erősnek mutatkozott a legutóbbi 8 tesztnapon, így Brawn úgy érzi, jóval könnyebb évük lehet, mint 2011-ben volt.

Arra a kérdésre, hogy az új modell jobb-e elődjénél, a szakember egyértelmű választ adott: „Igen, sokkal. Az alapok jók, a hűtéssel minden rendben, a rendszerek jól működnek, ez pedig azt jelenti, hogy az összes mérnökünk már kezdettől fogva arra összpontosíthat, hogy minél több teljesítményt kisajtoljon a versenygépből.”

„Tavaly rengeteg energiát fektettünk abba, hogy megoldjuk a problémákat. Továbbá úgy hiszem, hogy egy sokkal erősebb struktúra áll most rendelkezésünkre, szóval biztos vagyok abban, hogy előrelépéseket teszünk majd.”

A hírek szerint a Mercedes új versenygépe egyébként valamivel jobban fogyasztja az abroncsokat – főként a lágyakat – mint a rivális csapatok autói, Brawn azonban nem tulajdonított komoly jelentőséget ennek.

„Azt hiszem, nincs könnyű dolgunk, hiszen a meglehetősen hűvös barcelonai időjárás közepette próbáljuk kideríteni, milyen lesz a gumikopás különböző pályákon, különböző időjárási körülmények között, szóval egy kicsit nehéz előre jósolni.”

„Nem hinném, hogy alapvető problémánk van – úgy gondolom, az autó ebből a szempontból elég következetesen viselkedik, a versenyszimulációink is meglehetősen jól zajlottak.”

Brawn azt nem tudta megmondani, hogy a Mercedes hogy is áll riválisaihoz képest, abban azonban egészen biztos, hogy szorosabb csata várható az élmezőnyben, mint 2011-ben.

„Ez napról-napra változik, nincs végleges rangsor. Egy csoportról beszélünk. Azt hiszem, a Red Bull versenyképes lesz, a McLaren is elég jónak tűnik, és nem hiszem, hogy olyan sokkal le vagyunk maradva. De nagyon nehéz megjósolni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!