Friss hírek

A Mercedes kiáll Schumacher mellett

A Mercedes teljes támogatását élvezi a hétvégi Török Nagydíjon meglehetősen gyenge formát mutató Michael Schumacher – állítja a német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug.


A Mercedes teljes támogatását élvezi a hétvégi Török Nagydíjon meglehetősen gyenge formát mutató Michael Schumacher – állítja a német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug.

Schumacher a szombati szabadedzésen ugyan alig 1 ezredmásodperccel maradt el Sebastian Vettel legjobb köridejétől, a délutáni időmérőn csupán a nyolcadik rajthelyet szerezte meg, majd a versenyen pontot sem szerzett, miután a második körben összeütközött a renault-s Vitaly Petrovval.

A hétszeres világbajnok a versenyt követően úgy nyilatkozott, egyáltalán nem élvezte a vasárnapi versenyt, ezt követően pedig rögtön megindultak a találgatások a versenyző jövőjével kapcsolatban.

A Mercedes azonban kedden kijelentette, teljes mértékben kiállnak a német versenyző mellett, és meggyőződése, hogy Schumacher hamarosan jobb teljesítménnyel rukkol elő.

„Ha nem jönnek az eredmények, természetes, hogy felütik a fejüket a kritikák. Amikor egy hétszeres világbajnok, mint Michael Schumacher nem ér el sikereket, akkor a nyakába zúdulnak a kritikák” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug az Autosportnak.

„Én megértem, miért: az emberek a legmagasabb szintű teljesítményt várják Michaeltől és a Mercedestől, ami teljes mértékben megegyezik a mi céljainkkal.”

„És Michael szabadedzésen futott köridejei, valamint az isztambuli verseny jól mutatja, hogy a tempója jó volt. A második körben történt ütközés – és a szárnycsere miatti időveszteség – nélkül elég gyors lett volna ahhoz, hogy a hatodik vagy hetedik helyen érjen célba.”

„Ez a sebesség nem pusztán vágyálom: ez tény.”

Haug hozzátette, nem lepődött meg azon, hogy a versenyt követően Schumacher úgy nyilatkozott a médiának, hogy egyáltalán nem élvezte az 58 körös futamot, hiszen a hétszeres világbajnok korábban hatalmas sikereket ért el a Forma-1-ben.

„Teljesen meg tudom érteni, hogy Michael nem érezte jól magát vasárnap, hiszen nehéz a 12. helyen versenyezni úgy, hogy az ember tudja, jobb is lehetett volna. Meggyőződésem, hogy Barcelonában jól fog szórakozni.”

„Hiszünk a csapatunkban, hiszünk a versenyzőinkben, higgadtan dolgozunk és arra összpontosítunk, hogy elérjük céljainkat.”

„18 hónapja kezdtünk el dolgozni az új konfigurációban, és nagy kihívást jelentő környezetben versenyzünk. Mint minden más sikeres csapatnak előttünk, nekünk is időre van szükségünk ahhoz, hogy tanuljunk és fejlődjünk.”

„Ez a folyamat jó irányba halad és láthattuk, hogy Nicor [Rosberg] az elmúlt két versenyen a második sorból rajtolt. A tény, hogy 14 körön át vezette a Kínai Nagydíjat, és így is a második helyen áll ebben a tekintetben jól mutatja, hogy Sebastian Vettel milyen domináns szerepet tölt be jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!