Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Mercedes kiszállhat a Forma-1-ből?

A Mercedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug megerősítette, hogy a német autógyártó még maga sem tudja, mi lesz vele a jövőben, pedig mérlegük egyelőre pozitív, ám a gazdasági helyzet, és a csapatuk körüli egyre szaporodó botrányok, változtathatnak ezen.

A Mercedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug megerősítette, hogy a német autógyártó még maga sem tudja, mi lesz vele a jövőben, pedig mérlegük egyelőre pozitív, ám a gazdasági helyzet, és a csapatuk körüli egyre szaporodó botrányok, változtathatnak ezen.

A Mercedes-Benz jelenleg három csapatot lát el erőforrásaival az F1-ben, és az elmúlt időben kimagasló sikereket ért el, bár nem szabad elfelejteni, hogy szinte minden évben belekeveredett valami kínos botrányba, amiből vesztes félként távozott.

Az idő kerekét nem kell túlságosan visszatekerni ahhoz, hogy elérkezzünk a legutóbbi botrányig, amely a szezonnyitón robbant ki, és beárnyékolta a hétvégi Maláj Nagydíjat, ahol a McLaren elismerte, hogy hazudott, és félrevezette a sportfelügyelőket.

Még az sem kizárt, hogy a csapatot megbüntetik a közeljövőben, ami szintén nem vet túl jó fényt az istálló többségi tulajdonosára, a Mercedes-Benzre, amely egyelőre még maga sem tudja, meddig marad a sportban, különösen azok után, hogy a gazdasági válság miatt hatalmas veszteséget termelt az elmúlt időszakban.

“Ha valaki felteszi nekem a kérdést, hogy itt leszünk-e a következő tíz évben, akkor mindenki, aki őszinte, és én az vagyok, nem tud válaszolni arra, milyen lesz a világ, az autóipar, és a környezet. Bízom abban, hogy változni fog. Senkinek nem egyszerű, de bízom a változásban” – idézte Haugot a GPWeek.

A német szakember viszont hozzátette, egyelőre még úgy tűnik, megéri jelen lenni a sportban, ugyanis a befektetett pénz megtérülni látszik, így rövidtávon még biztosan nincs ok az aggodalomra.

“Ez egy nehéz időszak mindannyiunk számra, az egész ipar számára, ez egyértelmű. Jobb lenne a győzelmekről beszélni, nem pedig ezekről a dolgokról” – folytatta.

“Azonban amire ki szeretnék lukadni, az nem más, mint az, hogy rengeteg pozitív hatása van a jelenlétünknek. Mi vagyunk az a csapat, akinek a legnagyobb a televíziós jelenléte a nemzetközi piacon. Rengeteg pozitív oldala van a jelenlétünknek.”

“Azonban egyértelmű, hogy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzettel. Mindössze annyit tudunk segíteni a Mercedes oldaláról, hogy megpróbáljuk a lehető legnyíltabban kezelni a dolgokat. Úgy gondolom, hogy csapatunk megpróbál a lehető legnyíltabb és legelérhetőbb lenni.”

“Ha mindent összevetünk, akkor a mérlegünk még mindig pozitív, tehát a befektetett pénzünk megtérül, ami természetesen alapkövetelmény” – tette hozzá Haug.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!