A Mercedes kőkemény csatára számít 2010-ben - F1VILÁG.HU

A Mercedes kőkemény csatára számít 2010-ben

HIRDETÉS

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn tisztában van azzal, hogy nem tudják lemásolni a tavalyi évet, mikor óriási előnyben voltak a szezon első felében, éppen ezért is számít kőkemény küzdelemre az idei bajnokságban.

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn tisztában van azzal, hogy nem tudják lemásolni a tavalyi évet, mikor óriási előnyben voltak a szezon első felében, éppen ezért is számít kőkemény küzdelemre az idei bajnokságban.

A Brawn GP, mint a sportból kivonult Honda utódcsapata, fantasztikusan kezdte meg a tavalyi évet, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az első hét futamból hatot simán megnyert, és mindkét bajnoki címet bezsebelte.

A brackley-i bázisú alakulat azóta átalakult, a Mercedes átvette az irányítást, és gyári csapatként nevezett az idei bajnokságra.

A csapatfőnök továbbra is Brawn maradt, aki biztos abban, hogy keményebb lesz a küzdelem az élen, mint a tavalyi évben.

“Tavaly elsősorban azért voltunk megkönnyebbülve, mert rajthoz tudtunk állni, az pedig csak hab volt a tortán, hogy fantasztikus volt az autó teljesítménye” – idézte a brit szakembert az Autosport.

“Mindössze két-három alkalommal voltam ilyen helyzetben karrierem során, mikor ilyen komoly teljesítménybeli előnnyel vághattam neki az adott bajnokságnak.”

“Idén is különleges helyzetben vagyunk, de más miatt. Most a Mercedes GP-t képviseljük, visszahoztuk az Ezüst Nyilat a versenybe, azonban az összes csapat nagyon közel áll egymáshoz, így kőkemény lesz a küzdelem az idei bajnokságban.”

Brawn azonban úgy érzi, hogy a lehető legjobban felkészítette csapatát az idei évre, ugyanis egy percig sem állt le a munkával, és nem vált önelégültté a tavalyi sikerek után.

“Az ember mindig úgy érzi, hogy újrakezd valamit” – folytatta. “A megnyert versenyek, és a vb-címek egy szempillantás alatt eltűnnek. Mindössze néhány hétig emlékszünk rájuk, miután véget ér a szezon, és aztán már az új autóval és az új bajnoksággal foglalkozunk.”

“Éppen ezért nem gondolom, hogy azon agyalnék, hogy mi vagyunk a címvédők, sokkal inkább az jár a fejemben, hogy miként tudnánk a lehető legjobb munkát végezni az idei évben.”

Hirdetés

A Mercedes GP a Michael Schumacher – Nico Rosberg párossal vág neki az idei szezonnak, és bár sokan úgy gondolják, hogy a hétszeres világbajnok lesz az elsőszámú pilóta, Brawn ismét hangsúlyozta, hogy a két versenyző egyenlő feltételekkel vághat neki az idénynek.

“Úgy tűnik, nagyon közel vannak egymáshoz. Bár nagyon nehéz megmondani, hogy hol állnak egymáshoz képest, mert más napokon teszteltek, és a pálya állapota is változott, a begyűjtött információk alapján nagyon közel állnak egymáshoz” – tette hozzá Brawn.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!