A Mercedes körözött a legtöbbet az első teszthéten - F1VILÁG.HU

A Mercedes körözött a legtöbbet az első teszthéten

HIRDETÉS
A Mercedes csapata tette meg a legtöbb kört a Forma-1-es csapatok első téli teszthetén. A német istállótól alig maradt le a Ferrari, a Williamsnek viszont bőven lesz mit bepótolnia jövő héten.
Fotó: Mercedes

A királykategória mezőnye négy napot töltött el a katalán ringen, itt kezdhették meg a felkészülés a 2019-es idényre.

Az első teszthéten a jellemző az, hogy nem a köridőkre mennek a csapatok, sokkal inkább a megtett kilométerek számítanak.

Ebben a tekintetben pedig a Mercedes és a Ferrari igencsak szoros versenyt fut: a világbajnoki címvédő csapat a négy nap során 610 kört, azaz mintegy 2840 km-t tett meg Barcelonában, míg a Ferrari 598 kört, azaz 2784 km-t.

A két topcsapatot az Alfa Romeo követi 507 körrel, de megbízhatóan teljesítettek a Toro Rosso és a Red Bull Honda-motoros autói is.

A McLaren és a Renault viszont jócskán lemaradt a megtett körök tekintetében, nem is beszélve a Haasról, illetve az első két tesztnapot kihagyó Williamsről.

A megtett körök száma az első négy tesztnapon:

Forrás: Circuit de Barcelona-Catalunya

A leggyorsabb körök tekintetében Nico Hülkenberg végzett az élen, aki a zárónapon a Pirelli elérhető leglágyabb, C5-ös keverékével 1 perc 17,393 másodperces időt ért el. 

Őt Alexander Albon (Toro Rosso), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) és Daniel Ricciardo (Renault) követi.

Az 5 legjobb köridő a teszthéten:

Hirdetés

Forrás: Circuit de Barcelona-Catalunya

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!