A Mercedes kulcsembere lett a Williams F1-es csapatfőnöke! - F1VILÁG.HU

A Mercedes kulcsembere lett a Williams F1-es csapatfőnöke!

HIRDETÉS
A Mercedesnél korábban stratégiai igazgatóként dolgozó James Vowles lesz a Williams csapatfőnöke – jelentette be a brit Forma-1-es istálló pénteken, hivatalos közleményben.
James Vowles, Williams Team Principal

A szakember 21 éve tevékenykedik a száguldó cirkuszban, és több mint négy éven át volt a korábban sorozatos világbajnoki címeket nyerő Mercedes stratégiai főnöke, de dolgozott a Hondánál, a Brawn GP-nél és a BAR-Hondánál is. A 43 esztendős szakember Jenson Button 2009-es világbajnoki címéből is kivette a részét, és azt követően is a brackley-i istállónál maradt, hogy a Mercedes 2010-ben gyári csapatként visszatért a Forma-1-be.

Vowles a Williamsnél a távozó Jost Capito helyét veszi át a csapatfőnöki székben.

„Alig várom, hogy elkezdjem a munkát a Williams Racingnél” – mondta a neves szakember. „Megtiszteltetés egy ilyen örökséggel bíró istállóhoz csatlakozni. Ez a csapat a sportágunk egy ikonja, óriási tiszteletnek örvend, és nagyon várom már a kihívást. A Mercedes rendkívül támogató volt az utam során, és jó viszonyban válunk el több mint 20 éves brackley-i munkaviszonyom után. Hálás vagyok mindenért, amit Toto [Wolff] és a csapat kínált, különleges volt együtt átmenni bukáson és sikeren.”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff hozzátette: „James rendkívül értékes tagja volt a csapatunknak stratégiai igazgatóként, nagyon komoly része volt sikereinkben az elmúlt években.”

„Mivel azóta dolgoztam vele, hogy csatlakoztam az istállóhoz 2013-ban, pontosan tudom, mennyire szorgalmas és tehetséges, és nagy elégedettséggel töltött el, ahogy láttam őt fejlődni az elmúlt évtized során. Miután tavaly szezon közben visszalépett a bokszutca faláról, tovább dolgozott stratégiai csapatunk képességein Brackley-ben, és fantasztikusan tehetséges stratégáink vannak, akik folytatni fogják a szuper munkát a következő években.”

„Bár természetesen szomorúak vagyunk, hogy búcsút kell intenünk a csapat egy ennyire értékes tagjának, nincs kétségem afelől, hogy megvan minden tudása ahhoz, hogy fantasztikus csapatfőnök legyen a Forma-1-ben. Sikereket kívánunk neki, és örülünk, hogy megteszi a következő lépést pályafutásában a Williamsszel, egy igazán erős technikai partnerünkkel – egy olyan csapattal, mely az én szívemhez is nagyon közel áll.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!