A Mercedes leszögezte: Bottas év végéig a helyén marad! - F1VILÁG.HU

A Mercedes leszögezte: Bottas év végéig a helyén marad!

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff kategorikusan leszögezte, nem fognak év közben megválni Valtteri Bottastól, ahogyan azzal kapcsolatban elterjedt a pletyka nemrég.

A Daily Mail című lap írta meg a héten, szinte bizonyos, hogy a finn pilóta helyét 2022-ben George Russell veszi majd át, és az sem kizárt, hogy a Mercedes már év közben beülteti a fiatal pilótát Bottas helyére.

Toto Wolff viszont a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Barcelonában határozottan cáfolta ezt.

 

Arra a kérdésre, hogy kategorikusan ki tudja-e jelenteni, hogy Bottas a 2021-es szezon végéig a Mercedes autóját vezetheti, Wolff így felelt: „Abszolút. Hacsak nem fázik meg és nem tud vezetni, az autóban fog ülni.”

„Nem látok okot arra, hogy változtassunk. Azok a srácok [mutatva a Red Bull motorhome-ja felé] szeretnek székfoglalósat játszani, szóval nálunk nem várható változás.”

Bottas négy éve csatlakozott a Mercedeshez, amikor Nico Rosberg a 2016-os idényt követően bejelentette, visszavonul.

A most 31 esztendős versenyző az azóta eltelt évek során nemigen tudta megszorongatni csapattársát, Lewis Hamiltont. Azt pedig Wolff is többször kijelentette, George Russellre fényes jövő vár, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a fiatal pilóta már jövőre lehetőséget kapna a német istállótól.

Wolff viszont azt mondja, egyelőre azon dolgoznak, hogy Bottas a lehető legjobb eredményeket érje el a Mercedes számára.

„Ha nem vagy elégedett a feleségeddel, és rögtön elkezdesz másikat keresni, az nem fog javítani a kapcsolaton. Próbálok javítani a versenyzőmmel való kapcsolatomon, és igyekszem a lehető legjobb eredményt elérni számára, mielőtt elkezdek valaki mással flörtölgetni” – mondta Wolff.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes leszögezte: Bottas év végéig a helyén marad!
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!