A Mercedes már bánja, hogy utasítgatta Hamiltont - F1VILÁG.HU

A Mercedes már bánja, hogy utasítgatta Hamiltont

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, rosszul tették, hogy megpróbálták utasítani az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon Lewis Hamiltont.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, rosszul tették, hogy megpróbálták utasítani az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon Lewis Hamiltont.

A brit versenyző csak úgy nyerhette volna meg a világbajnoki címet 2016-ban, ha nyer a szezon utolsó versenyén, csapattársa, egyben riválisa, Nico Rosberg pedig a harmadiknál rosszabb helyen végez.

Hamilton éppen ezért az élen haladva mindent elkövetett azért, hogy a szabályok keretein belül hátráltassa Rosberget, hogy a mögöttük érkező riválisok nyomást gyakoroljanak a németre.

Terve végül nem vált be, hiszen – bár megnyerte a futamot – Rosberg végül másodikként ért célba, és megnyerte a világbajnokságot – azóta pedig már visszavonulását is bejelentette.

A verseny után a Mercedes vezérkara úgy nyilatkozott, el fognak beszélgetni Hamiltonnal, hiszen hiába utasították arra a verseny során, hogy fokozza a tempót, a brit nem hallgatott a csapatra.

Toto Wolff azonban most belátta, rosszul tették, hogy megpróbáltak beleszólni a két versenyző küzdelmébe.

„A pillanat hevében amikor döntést hoz az ember, olykor hibázik” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„A mi gondolkodásunk arról szólt, hogy ugyanannyi pontot szerezzünk, mint a többi versenyen, és megpróbáljunk nyerni. Nem vettük figyelembe azt, hogy a versenyzőinknek ennél többről szól a dolog. Másképp kellett volna kommunikálnunk, ahogy kibontakozott a verseny, és utólag belegondolva hagynunk kellett volna őket megfelelően versenyezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!