A Mercedes már dolgozik a megoldáson, hogy visszatérjen az élre - F1VILÁG.HU

A Mercedes már dolgozik a megoldáson, hogy visszatérjen az élre

HIRDETÉS
Több új fejlesztést is pályára viszi a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapata, az istállónál azonban pontosan tudják, ezekkel még nem fogják megváltani a világot. Toto Wolff elárulta, gőzerővel dolgoznak már azokon a hosszú távú megoldásokon, melyekkel kilábalhatnak a gödörből.
George Russell Mercedes

A Mercedes kiábrándító formában indította a 2023-as idényt Bahreinben, új, W14-es kódjelű versenyautója ugyanis a várakozásokon alul teljesített. Olyannyira, hogy az istálló vezetősége elismerte, zsákutcába jutottak vele, így változtatniuk kell autójuk koncepcióján, ha vissza akarnak térni a győztesek útjára.

A Mercedesnél nem estek kétségbe, felismerték a problémákat, és igyekeznek azokat úgy rövid, mint hosszú távon megoldani. Erről Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke beszélt.

„A teljesítményünk Bahreinben nem olyan volt, mint amilyet szeretnénk. De ebben a helyzetben találtuk magunkat, és már teljes gőzzel rajta vagyunk, értjük a dolgokat, és azon dolgozunk, hogy jobbá tegyük az autót. Izgalmas kihívás ez mindannyiunk számára” – mondta az osztrák szakember. „Bahrein óta nyílt és őszinte egyeztetéseink voltak, mellyel elkezdtük megtervezni, hogyan küzdjük vissza magunkat.”

„Rövid távon minden követ megmozgatunk, hogy teljesítményt találjunk. Ami a hosszabb távot illeti, a fejlesztésünkre fókuszálunk, hogy meghatározzuk, hogyan jutunk vissza az élre. Már most éreztem az energiát és az eltökéltséget a gyárban, és tudom, hogy ez a folytatásban is így lesz.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Szaúd-Arábiába látogat majd, Wolff pedig azt ígéri, minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy javítsanak versenyautójukon, no és persze a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák Lewis Hamiltonnal és George Russell-lel.

„A motorsportban bármi megtörténhet, szóval Dzsiddában is azon dolgozunk majd, hogy maximalizáljuk a teljesítményt, minden egyes pontot, minden egyes pozíciót, és minden egyes ezredmásodpercet hajszolni fogunk. Ez az egyik erőssége is a Lewis és George alkotta versenyzői felállásunknak. Versenyzők vagyunk, és mindent beleadunk, valahányszor pályára gurulunk.”

„Ezen a hétvégén, Szaúd-Arábiában még többet tanulunk a W14-esről, annak karakterisztikájáról és korlátairól. Nagyon más teszt vár ránk, mint Bahreinben, és érdekes lesz látni, hogyan reagál az autó. Lesz néhány kisebb fejlesztésünk rajta. Nem váltják meg a világot, de elkezdhetnek a megfelelő irányba terelni bennünket. És olyan keményen nyomjuk majd, amennyire csak tudjuk, hogy lehetőségeket kreáljunk, és remélhetőleg jobban teljesítünk majd, mint Bahreinben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!