Friss hírek

A Mercedes már jövő hétfőn tárgyal Hamiltonnal

Már az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjat követő hétfőn le szeretne ülni tárgyalni Lewis Hamiltonnal a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.


Már az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjat követő hétfőn le szeretne ülni tárgyalni Lewis Hamiltonnal a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

A felek korábban megegyeztek arról, a bajnoki küzdelem közben nem beszélnek majd Hamilton jövő év végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról, Wolff azonban azt mondja, amilyen hamar csak lehet, le szeretne ülni a világbajnokkal.

A Mercedes másik versenyzőjének, Nico Rosbergnek szerződését még korábban meghosszabbította a csapat.

„Nem akartunk olyan helyzetbe kerülni, mint egy éve, amikor is nem egy, hanem két ülést is fel kellett töltenünk” – magyarázta a szakember az ORF televíziónak.

„Nico fontos tagja a csapatnak, jól illeszkedik ebbe a családba, a teljesítménye pedig kiváló, szóval már korán hosszabbítani akartunk vele.”

„Lewis szerződése még egyébként is szól a jövő évre, nyáron pedig elkezdtünk tárgyalni annak meghosszabbításáról. Megegyeztünk abban, hogy folytatni akarjuk együtt, de abban is egyetértettünk, hogy nem ez a megfelelő időszak a tárgyalásra. Annyira intenzív a bajnoki küzdelem, hogy inkább az Abu Dhabi Nagydíj után folytatjuk.”

„Szóval megegyeztünk abban, hogy a futam utáni hétfőn, Abu Dhabiban összeülünk és beszélünk róla.”

Nagy kérdés persze, Hamilton kétszeres világbajnokként állapodik-e meg a csapattal, vagy az évad utolsó futamán Nico Rosberg kiénekli-e a sajtot a szájából.

„A számok Lewis mellett állnak, de mi szeretnénk semlegesek maradni” – mondta Wolff.

„Lewis vezeti a bajnokságot, egy második hely pedig elég a bajnoki címhez, Nicónak tehát abban kell reménykednie, hogy csapattársa a harmadik, vagy annál rosszabb helyen végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!