A Mercedes már kizavarja Ocont bizonyos meetingekről - F1VILÁG.HU

A Mercedes már kizavarja Ocont bizonyos meetingekről

HIRDETÉS
Már most elkezd titkolózni tartalékversenyzője, Esteban Ocon előtt a Mercedes Forma-1-es csapata, a francia pilóta ugyanis értékes információkat vihet magával jövőbeli munkaadójához, a Renault-hoz.
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 Team with the media.
Bahrain Grand Prix, Thursday 13th April 2017. Sakhir, Bahrain., TV interview, Canal+

Ocon két évre szóló szerződést írt alá a francia gyártóval, így 2020-ban ismét ott lesz a Forma-1-es mezőnyben Daniel Ricciardo csapattársaként.

A fiatal pilóta egészen eddig a Mercedes juniorjaként tevékenykedett, és miután elveszítette ülését a Racing Point csapatánál, a német gyártó F1-es tartalékosa lett.

Most viszont, hogy kiderült, jövőre az egyik riválisnál folytatja pályafutását, a Mercedes igyekszik kivonni őt az olyan munkákból, melyek hasznos információkkal láthatják el őt és a Renault-t a jövővel kapcsolatban.

„Nos, Esteban és én megvitattuk… megvitattuk, hogy meddig is kellene bizonyos szerepeket ellátnia. Azt mondtam neki, ’minél tovább maradsz, annál több információt viszel magaddal’” – fogalmazott Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

„Ő pedig azt felelte, ’természetesen, az összes információt magammal viszem!’”

„Szóval nem lesz jelen a jövővel kapcsolatos értekezleteken – kivonjuk őt azokból a dolgokból, melyek hatással lesznek a jövő évi autóra, vagy melyek érzékeny információnak számítanak mérnöki, vagy innovációs szempontból.”

„Viszont idén még velünk maradt, és értékes munkát tud végezni ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot.”

Wolff egyébként elárulta, Ocon Renault-val kötött szerződésében nincs olyan záradék, mely lehetővé teszi, hogy 2021-ben visszatérjen a Mercedeshez.

„Nincs semmiféle záradék. A következő két évben teljes mértékben a Renault gyári versenyzője lesz, és mindkét félnek lesznek bizonyos opciói. Nincs záradék a 2021-es visszatérésre vonatkozóan.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!