A Mercedes már pénteken tudta, gondok lesznek autóival - F1VILÁG.HU

A Mercedes már pénteken tudta, gondok lesznek autóival

HIRDETÉS
Már az Osztrák Nagydíj pénteki szabadedzésein felütötte a fejét az a probléma, mely komoly aggodalmat okozott a Mercedes csapatának a múlt vasárnapi versenyen.
2020 Austrian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Az istálló Valtteri Bottas révén ugyan győzött Spielbergben, a versenyzőknek azonban nagyon oda kellett figyelniük arra, hogyan támadják a kerékvetőket, váltószenzor-problémák merültek ugyanis fel mindkét versenyautó esetében.

„Már pénteken tisztában voltunk vele, amikor láttuk, hogy az egyik edzés végén probléma volt Valtteri autójával” – mondta Andrew Shovlin, a Mercedes főmérnöke. „Szóval ez volt az első jelen annak, hogy probléma van.”

„Szombaton aztán újra felütötte a fejét, és a verseny előtt is számítottunk rá, mert úgy tűnt, egyfajta jellemzővé vált. Jelenleg tehát, ha megépítjük az autót és versenyzünk vele, ez a probléma fel fog merülni egy ponton. A kérdés az, milyen hamar.”

„Alapvetően ez egy elektromos zaj felhalmozódása, ami aztán elkezd interferálni a különféle rendszerekkel. Valtteri autójában a verseny felénél láttuk, ahogy egyre rosszabb lett a helyzet, Lewis esetében később jelentkezett. Egy olyan elektromos zaj ez, amely sok különféle dolgot befolyásol.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke nemrég úgy nyilatkozott, bízik abban, hogy a második spielbergi versenyre, a Stájer Nagydíjra megoldják a felmerült problémákat. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!