Friss hírek

A Mercedes még mindig nem tudta leszedni Bottas kerekét

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke elárulta, lehet, hogy „fémvágóra” lesz szükségük, hogy levarázsolják Valtteri Bottas autójáról a rászorult kereket.

Bottas a Monacói Nagydíj 30. körének végén hajtott a bokszba kerékcserére, amikor a csapat nem tudta levenni jobb első abroncsát – ezzel véget is ért a finn versenye, és a 2. helyről feladni kényszerült a futamot. 

„Még soha nem láttam olyan autót, amiről nem lehetett levenni a kereket. Most sem jött még le. Szükségünk van egy fémvágóra” – nyilatkozta Wolff. 

Bottas a futam után úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy emberi vagy technikai hiba okozta-e a problémát, azonban a csapatfőnök elárulta, a kettő kombinációja okozta a gondokat. 

Bottas ugyanis egy kicsit korábban állt meg a bokszutcában, a kerékkulcsnál lévő szerelő így nem egyenesen tudta ráhelyezni a kerékpisztolyt az anyára, hanem egy „furcsa” mozdulattal kellett dolgoznia – árulta el Wolff. 

„Ezután a légpisztoly elindul, és roncsolja a menetet. És már nincs menetünk. Ez olyan, mintha egy csavarhúzót megfognék és megpróbálnám kicsavarni. Már nem fog működni.”

A szerelő újra megpróbálta kilazítani az anyát, de eredménytelenek voltak a próbálkozásai – Wolff elárulta, egyáltalán nem hibáztatják munkatársukat, aki „az egyik legjobb emberük”. Ugyanakkor nemcsak ez okozta a problémát, a csapatfőnök szerint technikai gondok is voltak, amit meg kell vizsgálniuk.

Ez biztosan egy tervezési hiba, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet. Másrészt ha ez egy másik problémával találkozik, akkor történhet ilyen. Ez értékes pontokba került számunkra. Ki kell elemeznünk, mi történt az első kerékanyával, és miért nem volt meg a tempónk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!