A Mercedes még nem dönt Hamilton utódjáról, miközben Verstappen neve is bekerült a kalapba - F1VILÁG.HU

A Mercedes még nem dönt Hamilton utódjáról, miközben Verstappen neve is bekerült a kalapba

HIRDETÉS
Nem fogja elsietni a Mercedes Forma-1-es csapata az azzal kapcsolatos döntést, hogy ki veszi át Lewis Hamilton helyét 2025-ben. Mindeközben arról pletykálnak, akár arra is esély lehet, hogy Max Verstappen a német istállóhoz szerződik a következő idényre.
2024 Bahrain Grand Prix, Friday - LAT Images Charles Leclerc, Max Verstappen, George Russell

Egy hónapja derült ki, Lewis Hamilton az idei év végén, 12 szezon után távozik a Mercedes csapatától, és 2025-től Charles Leclerc csapattársa lesz a Ferrarinál. A Mercedesnek így döntenie kell arról, hogy ki veszi majd át a hétszeres világbajnok helyét a következő idényben. Az elmúlt hetekben számos versenyzőt összefüggésbe hoztak az ezüstnyilakkal — vannak tehetséges fiatalok, mint Andrea Kimi Antonelli, valamint olyan veteránok, mint Fernando Alonso, vagy a sportágtól már elköszönt Sebastian Vettel.

Utóbbi versenyzővel kapcsolatban Wolff nemrég azt mondta, szerinte a németnek még mindig megvan a sebessége ahhoz, hogy az F1-ben versenyezzen.

„Sebastian egy nagyszerű srác, a sportágunk egyik gigásza. Szerintem még mindig megvan a sebessége” — mondta a szakember. „Három-négy verseny után döntenünk kell majd arról, hogy a fiatalságot, vagy a tapasztalatot választjuk-e. Vagy hogy optimalizáljuk-e a rövid távú stratégiánkat, és több időt adunk-e a fiatalságnak ahhoz, hogy tapasztalatot gyűjtsön.”

Amikor a Motorsport.com című internetes lap arról faggatta, mennyire volt nehéz megítélni Andrea Kimi Antonelli teljesítményét a Forma-2-es sorozat szezonnyitó hétvégéjén, Wolff így felelt: „Egy bajnokcsapat a 17 és 18. helyeken végzett az F2-ben, egyáltalán nem itt kellene lenniük.”

„Azt gondolom, ha összemérjük őt a csapattársával, az az egyetlen összehasonlítási alap, és szerintem Oliver Bearman egy topversenyző. De azt gondolom — és ahogy mindig is mondtam —, szinte bár bűnös vagyok abban, hogy túl sokat beszélek. Meglátjuk, hogyan alakul a következő pár verseny. Nem sietős számomra az, hogy döntést hozzunk a versenyzőkkel kapcsolatban. Lewis által siettetve voltam. Szóval ezúttal lazábbra veszem, és kiértékelem a piacot.”

Mindeközben pedig a Red Bull-nál továbbra is nagy a felfordulás Christian Horner zaklatási botránya kapcsán, Jos Verstappen pedig brit lapértesülések szerint nyíltan beszélt barátainak arról, hogy fia akár ott is hagyhatja majd az istállót. Ebben az esetben kétségkívül opció lehet számára a Mercedes is.

Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy Verstappen náluk fog versenyezni 2025-ben, Wolff így válaszolt: „Azt gondolom, a versenyző mindig a leggyorsabb autót választja. Alapvetően az egész erről szól. Jelenleg a Red Bull a leggyorsabb autó, szóval nyilvánvalóan az lesz a prioritás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes még nem dönt Hamilton utódjáról, miközben Verstappen neve is bekerült a kalapba
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!