A Mercedes még nem döntött arról, ki lesz a tartalékosa 2023-ban - F1VILÁG.HU

A Mercedes még nem döntött arról, ki lesz a tartalékosa 2023-ban

HIRDETÉS
Nem döntött még a Mercedes Forma-1-es csapata arról, hogy ki lesz az istálló tartalékversenyzője a 2023-as szezonban. Nyck de Vries jövőre aktív tagja lesz a mezőnynek az AlphaTauri színeiben, az ezüstnyilakkal pedig nemrég összefüggésbe hozták Daniel Ricciardót.
2022 Mexico City Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images George Russell

Ricciardo ugyanis jövőre biztosan nem fog versenyezni a Forma-1-ben, miután közös megegyezéssel szerződést bontott a McLaren csapatával. Helyét honfitársa, Oscar Piastri veszi majd át. A rutinos ausztrál nem kíván eltávolodni a száguldó cirkusztól, szinte bizonyos, hogy tartalékversenyző lesz az egyik csapatnál: a brit sajtóban hónapokkal ezelőtt arról spekuláltak, Ricciardo a Mercedeshez szerződhet, nemrégiben viszont már arról szóltak a hírek, hogy volt csapata, a Red Bull harmadik számú pilótája lehet.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Ricciardóval kapcsolatos kérdésre reagálva azt mondta, tudomása szerint az ausztrál „tárgyal néhány csapattal egy lehetséges szerepkörről, ha minden igaz, a Red Bull-lal is”.

„Mi nagyon kedveljük őt, nagyszerű karakter. De nem vagyunk abban a helyzetben még, hogy eldöntsük, ki lesz a tartalékosunk, és harmadik számú versenyzünk.”

A Mercedesnél eddig Nyck de Vries látta el a tartalékversenyzői feladatokat Stoffel Vandoorne mellett – előbbi versenyző jövőre az AlphaTauri állandó versenyzője lesz, míg Vandoorne az Aston Martin tartalékpilótájaként dolgozik majd.

Wolff elismerte, Ricciardo egyénisége és F1-es tapasztalata „igazán előnyös” lenne minden csapat számára jövőre.

„De nem szeretnék pletykákat elindítani, mivel még nem döntöttünk” – tette hozzá.

Korábban egyébként arról szóltak a hírek, Lewis Hamilton visszavonulása esetén Ricciardo akár még versenyzési lehetőséget is kaphat 2024-ben, ám nagyon úgy tűnik, hogy a hétszeres világbajnok még jó darabig az F1-es mezőny tagja lesz. Ricciardo pedig a napokban arról beszélt, nem Hamiltonon múlik jövőbeli királykategóriás szereplése.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!