Friss hírek

A Mercedes még nem tudja, hogy megóvja-e a Red Bull szárnyait

A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff elárulta, egyelőre még nem döntöttek arról, hogy megóvják-e a Red Bull hajlékony hátsó szárnyait az Azeri Nagydíjon.

A német istálló még korábban kezdett el fenyegetőzni azzal, ha a Red Bull Bakuban is használja flexibilis hátsó szárnyait, óvást nyújt be a csapat versenyautói ellen.

Mint ismert, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorított a hátsó szárnyakra vonatkozó terheléses teszteken, ám a változtatás csak a Francia Nagydíjtól kezdve lép életbe. A Mercedes szerint viszont egyáltalán nincs rendjén, hogy az érintett csapatok Monaco után Azerbajdzsánban is használhatják a vitatott elemeket.

Hirdetés
 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke Bakuban elárulta, a flexibilis szárnyak ügye már eddig is túl sok időt rabolt el mindenkitől, végleges döntést azonban még nem hoztak az óvással kapcsolatban.

„Nos, szerintem a flexibilis szárnyak ügye már elkezdett untatni mindenkit, beleértve engem is” – mondta a szakember.

„Majd meglátjuk. Nem tudom még, hogy mi volt az autóikon, és mi lesz a versenyen. Szerintem utána döntjük majd el.”

A Red Bull szárnyai egyébként Bakuban is hajlanak, a Sky Sports F1 televízió elemzése alapján pedig a Mercedes hátsó szárnyai sem teljesen merevek nagy tempónál.

Az energiaital-gyárosok egyébként folyamatosan azt mondják, érdemes lenne egy pillantást vetni a Mercedes első szárnyaira is, azok ugyanis ugyancsak jelentősen meghajlanak nagy sebességnél…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!