A Mercedes 10 000 légzést segítő készüléket gyárthat

Mercedes COVID-19
Fotó: Mercedes
Megkezdheti a légzőkészülékek tömeggyártását a Mercedes F1-es csapat, miután jóváhagyást kaptak erre az eddig legyártott mintadarabok után – a brit kormány 10 000 darabot rendelt tőlük.

A Mercedes a londoni egyetem mérnökeivel és klinikusokkal karöltve egy hét alatt fejlesztette ki az életmentő orvosi eszközt, hogy segíthessen a koronavírus elleni küzdelemben. 

A légzést segítő eszköz anélkül juttat levegőt a tüdőbe, hogy lélegeztetőgépre lenne szükség.  A Mercedes által gyártott gépet több kórházban is kipróbálták, és miután jóváhagyást kaptak, meg is kezdhetik a 10 000 darab CPAP eszköz legyártását

A Mercedes álláspontja szerint megvan a kapacitásuk arra, hogy ezt a mennyiséget Brixworthben legyártsák. 

„A csapat éjjel-nappal azon dolgozott, hogy kevesebb mint 100 óra alatt megtervezze a készüléket” – áll a londoni egyetem közleményében.

„Szabályozási oldalról megtörtént a jóváhagyás, az Egyesült Királyság kormánya pedig 10 000 darabra adott le rendelést.” 

Nem a Mercedes az egyetlen csapat, amely segíti a koronavírus elleni küzdelmet: a „Project Pitlane” program részeként az angliai központú F1-es csapatok segítenek az életmentő orvosi eszközök gyártásában és fejlesztésében. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS