A Mercedes 10 000 légzést segítő készüléket gyárthat - F1VILÁG.HU

A Mercedes 10 000 légzést segítő készüléket gyárthat

Megkezdheti a légzőkészülékek tömeggyártását a Mercedes F1-es csapat, miután jóváhagyást kaptak erre az eddig legyártott mintadarabok után – a brit kormány 10 000 darabot rendelt tőlük.

A Mercedes a londoni egyetem mérnökeivel és klinikusokkal karöltve egy hét alatt fejlesztette ki az életmentő orvosi eszközt, hogy segíthessen a koronavírus elleni küzdelemben. 

A légzést segítő eszköz anélkül juttat levegőt a tüdőbe, hogy lélegeztetőgépre lenne szükség.  A Mercedes által gyártott gépet több kórházban is kipróbálták, és miután jóváhagyást kaptak, meg is kezdhetik a 10 000 darab CPAP eszköz legyártását

A Mercedes álláspontja szerint megvan a kapacitásuk arra, hogy ezt a mennyiséget Brixworthben legyártsák. 

„A csapat éjjel-nappal azon dolgozott, hogy kevesebb mint 100 óra alatt megtervezze a készüléket” – áll a londoni egyetem közleményében.

„Szabályozási oldalról megtörtént a jóváhagyás, az Egyesült Királyság kormánya pedig 10 000 darabra adott le rendelést.” 

Nem a Mercedes az egyetlen csapat, amely segíti a koronavírus elleni küzdelmet: a „Project Pitlane” program részeként az angliai központú F1-es csapatok segítenek az életmentő orvosi eszközök gyártásában és fejlesztésében. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!