A Mercedes megmutatná, mi folyik a színfalak mögött az F1-es versenyeken - F1VILÁG.HU

A Mercedes megmutatná, mi folyik a színfalak mögött az F1-es versenyeken

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff szerint jó lenne, ha a királykategória csapatai a versenyek közvetítései során nyilvánosságra hoznák belső rádióforgalmazásaikat. A rajongók így jobban tudhatnák, mi folyik a színfalak mögött.
2020 Belgian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A múlt vasárnapi Belga Nagydíj meglehetősen izgalommentesre sikeredett: Lewis Hamilton sima győzelmet aratott, és tovább növelte előnyét a világbajnoki összetettben.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke viszont azt mondja, a színfalak mögött valójában komoly „drámák” zajlanak, a rajongók azonban ezekből semmit sem érzékelnek.

A szakember szerint azzal, ha nyilvánosságra hoznák a csapatok belső rádióforgalmazásait, sokkal többet adhatnának a közönségnek.

„Értem, mit mondanak a rajongók. És vannak versenyek, amik nem túl szórakoztatóak, mint ahogy persze vannak olyanok is, amik épp ellenkezőleg!” – mondta a Mercedes főnöke.

„Véleményem szerint túl könnyű lenne azt mondani, hogy vannak jó és rossz focimeccsek is, ám tény, hogy senki sem szeretné azt látni, hogy egy csapat csak úgy elszalad a világbajnoki címmel.”

„Viszont mi nem igazán hisszük úgy, hogy csak úgy elrohanunk a bajnoki címmel, és a színfalak mögött sokkal több dráma zajlik: el kell készülnünk az alkatrészekkel, motorok hibásodnak meg a próbapadon, az utolsó pillanatban próbálunk fejlesztéseket pályára vinni, és aztán mindezen aggodalmak után egy egykiállásos taktikával eljutunk a célig.”

„Szerintem érdemes lenne megvizsgálni azt, hogy mi lenne, ha ezeket a kommunikációkat elérhetővé tennénk a rajongók számára, hogy tényleg követhessék az akciót, és hallják, mi történik a belső rádiózások során. Ha pedig ez elérhető lenne, és minden csapat megmutatná, szerintem csak hozzátennénk a szórakoztatáshoz.”

A Forma-1 mezőnye idén számos új, illetve régi-új helyszínre ellátogat, ami Wolff szerint remek hír a rajongók szempontjából is.

„Mugello szerintem egy hihetetlen pálya, amit még azokból az időkből ismerek, amikor még versenyeztem. Nagyon izgalmas lesz F1-es autókat látni ott. Várom már Portimaót is. Egy nagyon szórakoztató hely, igazán látványos versenyhelyszín lehet” – mondta.

Hirdetés

„És visszatérünk az ikonikus Imolába is, majd megyünk Törökországba és Bahreinbe. Sok változás vár ránk, és remélem, hogy ezek növelik majd a szórakoztatást is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!