Friss hírek

A Mercedes mégsem Mazepinnek ad lehetőséget a fiatalok tesztjén

A Mercedes úgy döntött, nem Nikita Mazepinnek ad lehetőséget a jövő heti fiatalok tesztjén, azonban állításuk szerint ennek nincs köze a fiatal pilóta botrányához.

Nikita Mazepin néhány napja Instagram-oldalára töltött fel egy videót, amelyben a vele utazó nő mellét próbálta fogdosni – az eset nagy botrányt kavart, a csapat és a Forma-1 is közleményt adott ki, amelyben elhatárolódnak a fiatal pilóta tettétől.

A Mercedes úgy döntött, hogy a jövő heti fiatalok tesztjén nem Nikita Mazepinnek ad lehetőséget, amiről előzetesen szó volt, hanem Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries fog részt venni a teszten. 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elmondta, a történteknek nincs köze a döntésükhöz. 

„Volt egy kiterjesztett teszprogramunk vele az idei évben egy kétéves autóval, de az elmúlt napokban döntöttünk a fiatalok tesztjén való felállásunkról, és az, hogy Stoffelnek és Nycknek adunk lehetőséget, az jó lesz” – nyilatkozta Wolff a Sky Sportsnak. 

„Ők a Formula-E-versenyzőink, szuper munkát végeztek eddig és Stoffel nem versenyezhetett múlt héten, szóval logikus volt, hogy őket ültessük autóba.”

Nem, ennek nincs köze Mazepin tettéhez. A legfontosabb dolog, hogy tanuljunk a tesztből” – mondta Wolff. 

A Haas csapata csak egyetlen autót indít a teszten, ahol Mick Schumacher fog vezetni kedden. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!