A Mercedes megvárja, míg lenyugszanak a kedélyek

Újra leül versenyzőivel, Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata, mielőtt dönt arról, hogy a jövőben miképp kezeli a páros egyre inkább elmérgesedő bajnoki küzdelmét.


Újra leül versenyzőivel, Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata, mielőtt dönt arról, hogy a jövőben miképp kezeli a páros egyre inkább elmérgesedő bajnoki küzdelmét.

A Mercedes háza táján ismét forrnak az indulatok, miután Rosberg és Hamilton a vasárnapi Belga Nagydíj második körében összeütközött egymással. A baleset következtében Hamilton defektet kapott és végül pont nélkül zárta a hétvégét, míg Rosberg másodikként ért célba, így 29 pontosra növelte előnyét az angollal szemben.

A német istálló vezérkara elfogadhatatlannak minősítette a történteket, Niki Lauda és Toto Wolff is azon az állásponton van, Rosberg tehető felelőssé az incidensért.

„Teljes mértékben szükségtelen volt, de a legfőbb kritikám az esettel kapcsolatban az, hogy a második körben ütköztek egymásnak” – fakadt ki Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető-elnöke.

„Az alapján, amit a felvételeken láttam, Nico hibája volt a baleset, mert Lewis volt elöl. Nico volt az, aki az első szárnyával megvágta a hátsó gumiját.”

Lauda hozzátette, tisztázni fogják a dolgot házon belül.

„Rendezni fogjuk az ügyet. Az emberek hibáznak, ez része az életünknek, megfelelően ki kell elemeznünk a dolgot. Meg kell hallgatnunk Nico álláspontját is, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ilyen hülye dolog még egyszer nem fordul elő velünk.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint fontos volna, hogy higgadtan beszéljék át a történteket.

„Azt hiszem, hiba volna 45 perccel a futam után kijelenteni, hogy mostantól ez és ez lesz” – fogalmazott.

„Rendkívül dühös vagyok a történtek miatt. De nem amiatt, hogy a két autónk egymásnak ütközött. Azért haragszom, mert közösen felállítottuk a szabályokat, amiket most sikerült megszegni.”

„Úgy érzem, cserbenhagytak. Legyen az akár Nico, akár Lewis. Úgy érzem, cserbenhagytak engem és a csapatot. És ez az oka annak, hogy gondosan ki kell elemeznünk a történteket, hogy kiderítsük, hogyan dolgozhatnánk jobban.”

„Megvannak az eszközeink ahhoz, hogy szankcionáljunk. De nem ez a helyes út. Le kell ülnünk velük, és át kell beszélnünk, hogy a jövőben hogyan kerülhetnénk el az efféle helyzeteket.”

Arra a kérdésre, hogy a csapatutasítások alkalmazása a jövőben gyakoribbá válik a Mercedesnél, Wolff így felelt: „Ezt még el kell döntenünk. Ha tényleg ezt akarjuk csinálni, az kiábrándító volna mindannyiunk számára, de felül kell kerekednünk a helyzeten. Viszont még nem definiáltuk, hogy ez mit is jelent pontosan.”

„Már most sok mindent átbeszéltünk, de 60 perc alatt nem lehet előjönni ésszerű stratégiával.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS