Friss hírek

A Mercedes megvárja, míg lenyugszanak a kedélyek

Újra leül versenyzőivel, Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata, mielőtt dönt arról, hogy a jövőben miképp kezeli a páros egyre inkább elmérgesedő bajnoki küzdelmét.


Újra leül versenyzőivel, Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata, mielőtt dönt arról, hogy a jövőben miképp kezeli a páros egyre inkább elmérgesedő bajnoki küzdelmét.

A Mercedes háza táján ismét forrnak az indulatok, miután Rosberg és Hamilton a vasárnapi Belga Nagydíj második körében összeütközött egymással. A baleset következtében Hamilton defektet kapott és végül pont nélkül zárta a hétvégét, míg Rosberg másodikként ért célba, így 29 pontosra növelte előnyét az angollal szemben.

A német istálló vezérkara elfogadhatatlannak minősítette a történteket, Niki Lauda és Toto Wolff is azon az állásponton van, Rosberg tehető felelőssé az incidensért.

„Teljes mértékben szükségtelen volt, de a legfőbb kritikám az esettel kapcsolatban az, hogy a második körben ütköztek egymásnak” – fakadt ki Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető-elnöke.

„Az alapján, amit a felvételeken láttam, Nico hibája volt a baleset, mert Lewis volt elöl. Nico volt az, aki az első szárnyával megvágta a hátsó gumiját.”

Lauda hozzátette, tisztázni fogják a dolgot házon belül.

„Rendezni fogjuk az ügyet. Az emberek hibáznak, ez része az életünknek, megfelelően ki kell elemeznünk a dolgot. Meg kell hallgatnunk Nico álláspontját is, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ilyen hülye dolog még egyszer nem fordul elő velünk.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke szerint fontos volna, hogy higgadtan beszéljék át a történteket.

„Azt hiszem, hiba volna 45 perccel a futam után kijelenteni, hogy mostantól ez és ez lesz” – fogalmazott.

„Rendkívül dühös vagyok a történtek miatt. De nem amiatt, hogy a két autónk egymásnak ütközött. Azért haragszom, mert közösen felállítottuk a szabályokat, amiket most sikerült megszegni.”

„Úgy érzem, cserbenhagytak. Legyen az akár Nico, akár Lewis. Úgy érzem, cserbenhagytak engem és a csapatot. És ez az oka annak, hogy gondosan ki kell elemeznünk a történteket, hogy kiderítsük, hogyan dolgozhatnánk jobban.”

„Megvannak az eszközeink ahhoz, hogy szankcionáljunk. De nem ez a helyes út. Le kell ülnünk velük, és át kell beszélnünk, hogy a jövőben hogyan kerülhetnénk el az efféle helyzeteket.”

Arra a kérdésre, hogy a csapatutasítások alkalmazása a jövőben gyakoribbá válik a Mercedesnél, Wolff így felelt: „Ezt még el kell döntenünk. Ha tényleg ezt akarjuk csinálni, az kiábrándító volna mindannyiunk számára, de felül kell kerekednünk a helyzeten. Viszont még nem definiáltuk, hogy ez mit is jelent pontosan.”

„Már most sok mindent átbeszéltünk, de 60 perc alatt nem lehet előjönni ésszerű stratégiával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!