Friss hírek

A Mercedes Mexikóban megdolgoztatná a pénzéért a Red Bullt

A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke abban bízik, a Mexikói Nagydíjon Lewis Hamilton és George Russell képes lesz megizzasztani az újonnan világbajnokká avatott Red Bull istállóját.

Különleges helyszínen áll rajthoz hétvégén a Forma-1 mezőnye, ugyanis október utolsó teljes hetében Mexikóváros fogadja a száguldó cirkuszt. A 2200 méter magasan fekvő vonalvezetésével az Autodromo Hermanos Rodriguez egyedi elvárásokat állít az autók elé: a magaslati levegő egyrészt nagy terhet ró az erőforrásokra, másrészt azonban kedvezhet az átlagosnál nagyobb légellenállással bíró konstrukcióknak. Ez utóbbiban bízik Toto Wolff is, aki reméli, hogy a Mercedes képes lesz megizzasztani az idén egyéni és konstruktőri világbajnoki címet szerző Red Bullt. Wolff szerint nem kellene nagy elvárásokat megfogalmaznia, de érzése szerint a helyszín kedvezhet a csapata számára.

„Valamikor idén azt mondtam, hogy egy bizonyos pályán jól kellene teljesítenünk, ami nem így történt. Papíron Mexikó jól mutat, a nagy légellenállású autónk hatékonyan működhet a ritka levegőben. Jó, hogy most ez a pálya következik, remélhetőleg megdolgoztathatjuk őket a pénzükért.”

Hirdetés
 

Bármennyire is meglepő, az utóbbi öt év során a Mercedes mindössze egyszer, 2019-ben szerzett futamgyőzelmet Mexikóvárosban. A pálya inkább a Red Bull autóinak kedvezett, Max Verstappen 2017-ben, 2018-ban és 2021-ben is megnyerte a versenyt.

Wolff egyébként a Mercedes túl nagy légellenállásával magyarázta azt, Hamilton múlt hétvégén Austinban miért nem tudta felvenni a harcot az őt üldöző, majd megelőző Verstappennel.

„Ezt a következő szezonra meg kell oldanunk. A költségsapka ebben szerepet játszik. Nem tudunk végtelen mennyiségű alkatrészt legyártani vagy a szélcsatornában időzve megoldásokkal előállni. Ez a következő szezonra marad” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes Mexikóban megdolgoztatná a pénzéért a Red Bullt
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!