A Mercedes miatt nem Ocont választotta a McLaren

Fotó: Force India
Esteban Ocon (FRA) Racing Point Force India F1 Team. Italian Grand Prix, Thursday 30th August 2018. Monza Italy.

Esteban Ocon jó eséllyel pályázott a McLaren Forma-1-es csapatának egyik ülésére 2019-re, ám végül az, hogy szoros kapcsolatot ápol a Mercedesszel, ellene szólt – mindezt Zak Brown, a wokingiak elnöke árulta el a minap.

A McLaren a hét elején jelentette be, Carlos Sainz csapattársa jövőre Lando Norris lesz, így Fernando Alonso mellett Stoffel Vandoorne-tól is megválik a McLaren.

Ocon is jó eséllyel pályázott a brit istálló ülésére – úgy tudjuk, korábban még üléspróbán is járt Wokingban –, a tárgyalások azonban alábbhagytak, amikor úgy tűnt, Ocon a Renault-hoz szerződik. A francia tehetség végül arról a lehetőségről is lemaradt, miután Daniel Ricciardóval megállapodtak az enstone-iak.

Az Ocon pályafutását egyengető Mercedes eztán ismét a McLarennél próbált ülést szerezni az ifjú versenyzőnek, Wokingban azonban úgy érezték, az, hogy a pilóta ilyen szoros kapcsolatot ápol a német gyártóval, nem megfelelő számukra.

„Alapvetően azt gondolom, hogy mi a saját versenyzőnket szerettük volna, Lando az, akit mi akartunk” – mondta Zak Brown, a McLaren elnöke.

„Esteban olyasvalaki, akit rendkívül nagyra tartunk, és amikor az ember hosszú távra keres egy versenyzőt, aki kapcsolatban áll egy másik gyártóval, az mindig egy pipa a nem megfelelő rubrikában.”

„Remélhetőleg Estebannak lesz ülésre, vagy talán marad ott, ahol most van, hiszen kétségkívül megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen. De az, hogy ez a gyártó kézben tartja ezeket a versenyzőket, nyilvánvalóan olyasvalami, ami negatívum, ha te nem azzal az adott gyártóval vagy együtt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!