Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Mercedes mindenben előrelépett az elmúlt évekhez képest

Nemcsak autójával lépett előre a Mercedes Forma-1-es csapata az elmúlt évekhez képest, hanem szinte minden területen – ezt mondták a csapat versenyzői, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas Bakuban.

Utóbbi versenyző vezetésével a német istálló újabb kettős győzelmet aratott – az Azeri Nagydíjon aratott elsőség volt sorozatban a negyedik idén, ami jól mutatja, a Mercedes egész egyszerűen bombaformában van.

Pedig az elmúlt években a csapat versenyzőinek azért jócskán meggyűlt a bajuk az istálló aktuális versenygépével, a két évvel ezelőtti modellt nemes egyszerűséggel „dívának” nevezte a csapatfőnök, Toto Wolff, annyira nehéz volt boldogulni vele.

A vasárnapi Azeri Nagydíj után a Mercedes versenyzőit megkérdezték arról, ebből a szempontból sikerült-e előrelépnie az istállónak.

„Az idei autó is az elmúlt évek versenygépeinek az evolúciója, szóval jobbnak kell lennie, és több szempontból az is” – mondta az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton.

„Úgy fogalmaznék, hogy sokkal többet tudunk kihozni belőle, mivel jobban ismerjük már azokat a procedúrákat, amiket alkalmaznunk kell. Azt gondolom, az autóból magából többet tudunk kisajtolni, ez pedig a szorgalmunknak köszönhető.”

„És ennek a szorgalomnak hála sokkal mélyrehatóbb elemzéseket tudtunk elvégezni a teszteken is. Egyszerűen mindenki előrelépett, és ezt jó látni.”

A csapat másik versenyzője, az idén már ugyancsak két versenyt megnyerő Valtteri Bottas azt mondja, nemcsak az autóval lépett előre a Mercedes, hanem minden tekintetben.

„Az autó mindig tud jobb lenni” – mondta a világbajnoki pontverseny éllovasa.

„Persze lehet, hogy még mindig nem a legkönnyebb dolgozni ezzel az autóval, de ha működik, akkor nagyon gyors. Szóval van valami hasonlóság a korábbiakhoz képest, és ahogy Lewis is mondta, ez az autó a korábbiak evolúciója.”

„Nyilván van még tennivalónk, de nemcsak az autó tekintetében. Minden területen dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!