Friss hírek

A Mercedes mindenben támogatja Ron Dennist

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis teljes támogatást élvez a wokingiak motorpartnere, a Mercedes részéről, erősítette meg a német autógyártó nagyvállalat motorsport igazgatója, Norbert Haug.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis teljes támogatást élvez a wokingiak motorpartnere, a Mercedes részéről, erősítette meg a német autógyártó nagyvállalat motorsport igazgatója, Norbert Haug.

Az elmúlt hetekben többször is felreppent a hír, miszerint Ron Dennis elhagyja a Forma-1-et, hogy több időt tudjon szentelni családjára, és a McLaren Csoporton belül más területen is kipróbálhassa magát.

Egyes források szerint sokan Dennist hibáztatják a tavalyi évet beárnyékoló kémbotrány miatt, nem is beszélve arról, hogy egyesek úgy vélik, neki kellett volna rendre utasítania versenyzőit, amit nem tett meg, ezért fajulhattak el a dolgok Alonso és Hamilton között a 2007-es idényben.

Spanyol lapértesülések szerint a Mercedes – amely a csapat negyven százalékos tulajdonosa – szintén támogatja Dennis leváltását, aki akár még a jövő heti szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt átadhatja pozícióját a jelenlegi vezérigazgatónak, Martin Whitmarsh-nak.

Haug azonban cáfolta a híreszteléseket és elmondta, a Mercedes teljes mértékben Dennis mögött áll, és elégedett a brit szakember eddigi munkájával.

“Immáron tizennegyedik éve dolgozom együtt Ronnal, és ez idő alatt mindössze egy csapat volt csak sikeresebb nálunk” – mondta Haug a Bildnek adott nyilatkozatában. “Csapatvezetőként Ron hatalmas szerepet játszott a gárda felemelkedésében, nélküle nem érhettük volna el ezeket a sikereket.”

“A negatív híresztelések, melyek a sajtóban és a médiában terjengnek, egyáltalán nem igazak. Kiállunk Ronért, és a továbbiakban sem változtatunk a vezetőség összetételén” – magyarázta a német szakember, aki bevallotta, cége továbbra is többségi tulajdonrészt szeretne vásárolni a McLaren istállóból.

“A jövőbeli lehetőségekről a cégen belül folyamatosan beszélünk. Azonban hangsúlyozom, nem kell 50%-nál nagyobb részesedést szereznünk ahhoz, hogy hallgassanak ránk a csapaton belül.”

Bár a tavalyi évet beárnyékoló kémügy nem tett jól a csapatnak, Haug biztos benne, hogy a negatív híresztelések azonnal befejeződnek, mihelyst elrajtol a 2008-as bajnokság.

“Bízom benne, hogy két hét múlva már semmi negatív hír nem jelenik meg rólunk. Keményen készültünk a téli tesztek alatt, és autóink megbízhatónak látszanak. Azonban azt, hogy mennyire vagyunk gyorsak, csak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után tudhatjuk meg” – tette hozzá Haug.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
A Mercedes mindenben támogatja Ron Dennist
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!