A Mercedes „mindent megtesz”, hogy Hamilton versenyezzen Abu Dhabiban - F1VILÁG.HU

A Mercedes „mindent megtesz”, hogy Hamilton versenyezzen Abu Dhabiban

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy Lewis Hamilton rajthoz állhasson a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon – a prioritás viszont természetesen a hétszeres világbajnok egészsége lesz.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Steve Etherington Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

Hamiltonról múlt hétfőn derült ki, megfertőződött a koronavírussal, azóta karanténját tölti Bahreinben – a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon George Russell vezette az autóját.

Hamilton a minap közösségi oldalán a rajongóknak – azt mondja, szeretne már a szezonzárón újra autóba ülni.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján Russellt még a Mercedes versenyzőjeként látják majd vendégül, a Williamsnél pedig Jack Aitken is hivatalos az eseményre.

A Mercedesnél viszont azt mondják, ez még nem jelenti azt, hogy újra Russell vezeti az ő autójukat – a prioritás az, hogy Hamilton Abu Dhabiban visszatérjen.

„Vannak még kérdőjelek arra vonatkozóan, hogy ki ül majd az autónkban ezen a hétvégén” – fogalmazott Toto Wolff.

„Lewis állapota javul, de csak az utolsó pillanatban fogjuk megtudni, hogy vezetni fog-e. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy autóba ültessük őt, és tudjuk, hogy ő is eltökélt, szeretne mihamarabb visszatérni.”

„De az egészsége a legfőbb prioritás, szóval meglátjuk, hogyan alakul, és aztán döntünk.”

Ahhoz, hogy Hamilton elutazhasson az Egyesült Arab Emirátusokba, negatív tesztre lesz szüksége, valamint a helyi kormányzat külön engedélyére. A teljes F1-es cirkusz ugyanis külön bioszférában versenyez hétvégén.

A Mercedes elméletileg az időmérőig dönthet arról, hogy Hamiltont autóba ülteti-e.

Hirdetés

Wolff azt mondja, bíznak abban, hogy javítani tudnak a múlt hétvégi kiábrándító szereplés után.

„Úgy vágunk neki a szezon utolsó versenyének, hogy a megváltást keressük a kiábrándító szahíri futam után, ahol George és Valtteri is elveszítette esélyét a győzelemre” – mondta Wolff.

„A bokszutcai probléma feltárt egy problémát a belső rádiórendszerünkben, és intézkedéseket hoztunk úgy technikailag, mint a működésünket illetően, hogy ez ne forduljon elő többet.”

„Lesz egy különleges meglepetésünk erre a hétvégére csapattagjaink számára. Egy kissé eltérő fényezéssel körözünk majd szombaton és vasárnap, mindenki neve felkerül az autóra, hogy tisztelegjünk a Brixworth-ben és Brackley-ben dolgozók elkötelezettsége és elszántsága előtt.”

„Mindenki keményen dolgozott idén és emelte a mércét ebben a rendkívül intenzív idényben, és reméljük, hogy ezzel a gesztussal kifejezhetjük elismerésünket mindenki felé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!