A Mercedes nem akar költekezési háborúba keveredni

A Mercedes ígéretet tett abba, nem fog költekezési háborúba kezdeni a Ferrari Forma-1-es csapatával a tavalyinál jóval kiélezettebb bajnoki küzdelem hevében.


A Mercedes ígéretet tett abba, nem fog költekezési háborúba kezdeni a Ferrari Forma-1-es csapatával a tavalyinál jóval kiélezettebb bajnoki küzdelem hevében.

Bár a Mercedes tavaly elképesztő módon dominált a Forma-1-ben, előnye idén jócskán lecsökkent a Ferrarival szemben. A patinás olasz istálló futamot is tudott nyerni Sebastian Vettel révén Malajziában.

A Mercedes ugyan még mindig favoritnak tekinthető, a Ferrari fenyegető közelsége azonban érezhető, ennek ellenére a címvédő gárda nem esett pánikba, és nem is kezd eszeveszett költekezésbe és fejlesztésekbe.

„Nagyon óvatosnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy mennyit költünk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója az AUTOSPORT-nak.

„Ésszerűnek kell maradnunk. A Ferrarinál és a Mercedesnél – valamint az összes többi csapatnál is – mindenki tisztában van azzal, hogy nem szabad hagyni, hogy a költségek kicsússzanak a kezünk közül, és egy költekezési háború vegye kezdetét.”

„Ugyanabban az üzleti és financiális világban mozgunk, és a versenycsapat mögött egy fenntartható üzleti modellt követünk. Éppen ezért kell, hogy legyen egy természetes határa a költekezésnek, és ugyanez igaz a többi csapatra is.”

„Van egy felülről meghatározott, kristálytiszta irányvonal, és arra számítok, hogy a Ferrarinál is, hiszen ők is ugyanabban a valóságban élnek. Tagjai egy nagy csoportnak, és bár fontos a márka, a jövedelmezőségen is nagy hangsúly van.”

„Amikor a Forma-1 már árt egy vállalatnak, akkor érkezik el a pillanat, amikor túl messzire mentünk. Ettől nagyon messze állunk jelenleg, de ezt mindenképp észben kell tartanunk.”

Wolff azt mondja, a Forma-1 jövője érdekében egyik csapat sem engedheti meg magának, hogy túlköltekezzen a fejlesztések tekintetében.

„Nem szabad megfeledkeznünk a Red Bullról, és a McLarenről sem a Hondával, akik ugyanilyen potenciállal rendelkeznek, csak még nincsenek ott, ahol lenniük kellene. Felelősséggel tartozunk a sport iránt, nemcsak a saját üzletünket kell szem előtt tartanunk. Fél szemmel oda kell figyelnünk a Forma-1-re is, nem szabad hagynunk, hogy megnövekedjenek a költségek. Ez teljesen világos.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!