A Mercedes nem épít egyedi autót Schumachernek

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Michael Schumacherre építenék jövő évi versenygépüket.


A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Michael Schumacherre építenék jövő évi versenygépüket.

A hétszeres világbajnok, aki három év kihagyás után tért vissza idén a Forma-1-be, egyelőre igencsak szenved, amit sokan annak tudnak be, hogy nem tudta kivenni a részét az idei versenygépe fejlesztésében, hiszen a végsőkig úgy volt, hogy Jenson Button marad a csapatnál.

Hirdetés
 

Schumacher már korábban kijelentette, hogy az idei évet mintegy felkészülésnek tekinti a következő szezonra, és már a jövő évre koncentrál, ami olyan pletykákat indított útjára, melyek szerint új autójára vár, ami már kizárólag az ő igényei szerint lesz kialakítva.

Brawn viszont cáfolta, hogy ez lenne a helyzet, és a következőket mondta a SID hírügynökségnek: „Nem Michael köré építjük az autót, az a célunk, hogy egy versenyképes autót biztosítsunk mindkét versenyzőnknek.”

„Nincs speciális karakterisztika, mindkét versenyzőnk érdekeit és kívánságait szem előtt tartva tervezzük és fejlesztjük jövő évi autónkat.”

Brawn azt is hozzátette, hogy sok múlik majd azon, hogy miként viselkednek majd a Pirelli új abroncsai, azonban bízik a legjobbaknak.

„Mindig is tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz megismételnünk a tavalyi évben elért sikereinket, de úgy érzem, sikerült megértenünk, hogy miért vagyunk ott, ahol jelenleg vagyunk, ami segíthet abban, hogy eredményesebben szerepeljünk 2011-ben” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!