Friss hírek

A Mercedes nem fogja a feje tetejére állítani a 2022-es fejlesztéseket két rossz verseny miatt

Nem fogja a feje tetejére állítani 2022-es terveit a Mercedes Forma-1-es csapata csak azért, mert az elmúlt két verseny nem a várakozásai szerint alakult.

A német istálló nehéz időszakon megy keresztül, Monacóban és a múlt hétvégi bakui versenyen is rengeteget küszködött. A csapat emiatt az összetettben is elveszítette a vezetést a Red Bull Racinggel szemben, hátránya már 26 pont.

Az egyéni tabellán a vb-címvédő Lewis Hamilton jelenleg 4 pontos hátrányban van Max Verstappen mögött.

A Mercedesnél viszont természetesen már jórészt a 2022-es autó fejlesztésére fókuszálnak, hiszen jövőre jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai.

„Már módosítottunk a fejlesztési terveinken. Nem fogunk semmit a feje tetejére állítani két rossz verseny miatt” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Főleg úgy, hogy a monacói és bakui a legrosszabb pályák számunkra. Azt viszont be kell vallanunk, hogy a megszokott szintünk alatt teljesítünk.”

„Elfogadhatatlan, hogy másodperceket veszítünk egy kerékcsere után egészen addig, amíg az autó vissza nem kerül abba a tartományba, melyben újra jól működik. Egyik bajnokság szempontjából sem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi pontot veszítsünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!