Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A Mercedes nem mondott le az idei győzelemről

A Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry magabiztosan nyilatkozott a hétvégi Brit Nagydíj után, ahol csapata sikeresen túltette magát az új csomag bevetésével járó nehézségeken, amit mi sem bizonyít jobban, mint Nico Rosberg újabb dobogós helyezése.


A Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry magabiztosan nyilatkozott a hétvégi Brit Nagydíj után, ahol csapata sikeresen túltette magát az új csomag bevetésével járó nehézségeken, amit mi sem bizonyít jobban, mint Nico Rosberg újabb dobogós helyezése.

A brit szakember úgy érzi, hogy csapata megoldotta a problémákat, és ismét visszatért a rendes kerékvágásba, így optimistán várhatja a folytatást és vághat neki az évad második felének, ahol nem titkolt célja a futamgyőzelem.

„Valencia megmutatta számunkra, hogy túl keményen is lehet hajtani, ami nem vezet sehova” – mondta Fry az Autosportnak.

„Olyan dolgokat próbáltunk meg görcsösen bevetni, amik nem igazán működtek, és ennek az lett az eredménye, hogy egy kaotikus versenyhétvégét teljesítettünk a spanyol ringen.”

„Ebből tanulva, az elmúlt versenyre már egy sokkal szolidabb stratégiával érkeztünk, és mindent megpróbáltunk megtenni annak érdekében, hogy azokat a dolgokat, amik nem működtek Valenciában, működésre bírjuk, és ez úgy tűnik, sikerült is.”

Az ügyvezető nem titkolta, hogy céljuk a harmadik hely megszerzése a konstruktőrök versenyében, amihez jelen állás szerint a Ferrari legyőzése szükséges, amit csak újabb dobogós helyezésekkel tudnak véghezvinni.

„Ahhoz, hogy a harmadik helyen végezzünk a konstruktőrök versenyében, dobogós helyeket kell szereznünk, beleértve a győzelmet is. Azonban pánikra semmi ok, mert úgy gondolom, hogy még rengeteg a lehetőség” – magyarázta.

Fry azt is elmondta, hogy véleménye szerint még nagyon sok van a W01-es modellben, különösen úgy, hogy az elmúlt versenyeken nem tudták megfelelő működésre bírni az F-csatornát, amit ha sikerül optimalizálniuk, még jobb teljesítményre lehetnek képesek.

„Célunk továbbra is az, hogy az első háromban végezzünk a konstruktőrök versenyében” – folytatta a szakember, akinek csapata jelenleg 39 ponttal van csak lemaradva a Ferraritól.

„Ez persze nem azt jelenti, hogy mindent az idei évre teszünk fel, és nem foglalkozunk a jövő évi versenygéppel, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy vannak olyan alapvető problémái az idei modellnek, amit csak a jövő évi versenygéppel tudunk megoldani.”

„Azonban miközben ezen dolgozunk, egy harmadik hely a konstruktőrök versenyében kiváló ugródeszka lenne számunkra ahhoz, hogy jobban teljesítsünk a következő idényben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS