A Mercedes nem örül minden 2021-es szabálynak - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem örül minden 2021-es szabálynak

HIRDETÉS
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyáltalán nem ért egyet a Forma-1 2021-től tervezett új szabályrendszerének bizonyos pontjaival – a szakember szerint ezt át kellene gondolniuk. 
Fotó: Mercedes

A tervek szerint 2021-től pénteken rendeznék a médianapot, valamint az első két szabadedzést is, péntek reggel pedig gépátvételen mennének át az autók.

A szabadedzéseken ugyan lehet újításokat kipróbálni majd, ám a szombati időmérőn, és a vasárnapi versenyen az autókat olyan állapotukban kell pályára küldeni, ahogy átestek a péntek reggeli gépátvételen. Ergo a parc fermé szabályai péntektől vasárnapig lesznek érvényesek.

Wolff egyáltalán nem örül a terveknek, szerinte nem tenne jót a sportnak, éppen az ellenkezőjét érnék el vele, mint amit szeretnének. 

„Azt hiszem, ha a show csökkentése nélkül tudnánk sűríteni a programot, akkor arra kellene koncentrálnunk” – mondta a csapatfőnök. 

„Úgy gondolom, hogy a promóterek számára ez nem jó. A péntek egy fontos nap nekik, amikor bevételeket generálhatnak, és némi közönséget vonzhatnak.”

„Nem vagyunk lelkesek a péntektől vasárnapig tartó parc fermétől. Nincs még egy versenysorozat, ahol nem lehet hozzányúlni az autókhoz a hétvége során, és nem gondolom, hogy a Forma-1-gyel, a motorsportok csúcsával kellene elkezdenünk ezt.”

„Pandora szelencéjét nyitnánk fel a büntetésekkel, mert az autók a falban végeznék, és újra kell majd építeni őket.”

„Azt hiszem, a puszta elképzeléssel szemben, hogy hogy tudunk nagyobb változatosságot és megjósolhatatlanságot elérni, éppen az ellenkezője fog történni.”

„Több időt és forrást fogunk áldozni a virtuális világban, mert nem tudjuk majd őket tesztelni a három nap alatt, szóval nem gondolom, hogy ezt el kellene érnünk. Van sok más terület, aminek van értelme, de ennek nincs.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!