A Mercedes nem örül minden 2021-es szabálynak

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyáltalán nem ért egyet a Forma-1 2021-től tervezett új szabályrendszerének bizonyos pontjaival – a szakember szerint ezt át kellene gondolniuk. 

A tervek szerint 2021-től pénteken rendeznék a médianapot, valamint az első két szabadedzést is, péntek reggel pedig gépátvételen mennének át az autók.

A szabadedzéseken ugyan lehet újításokat kipróbálni majd, ám a szombati időmérőn, és a vasárnapi versenyen az autókat olyan állapotukban kell pályára küldeni, ahogy átestek a péntek reggeli gépátvételen. Ergo a parc fermé szabályai péntektől vasárnapig lesznek érvényesek.

Wolff egyáltalán nem örül a terveknek, szerinte nem tenne jót a sportnak, éppen az ellenkezőjét érnék el vele, mint amit szeretnének. 

„Azt hiszem, ha a show csökkentése nélkül tudnánk sűríteni a programot, akkor arra kellene koncentrálnunk” – mondta a csapatfőnök. 

„Úgy gondolom, hogy a promóterek számára ez nem jó. A péntek egy fontos nap nekik, amikor bevételeket generálhatnak, és némi közönséget vonzhatnak.”

„Nem vagyunk lelkesek a péntektől vasárnapig tartó parc fermétől. Nincs még egy versenysorozat, ahol nem lehet hozzányúlni az autókhoz a hétvége során, és nem gondolom, hogy a Forma-1-gyel, a motorsportok csúcsával kellene elkezdenünk ezt.”

„Pandora szelencéjét nyitnánk fel a büntetésekkel, mert az autók a falban végeznék, és újra kell majd építeni őket.”

„Azt hiszem, a puszta elképzeléssel szemben, hogy hogy tudunk nagyobb változatosságot és megjósolhatatlanságot elérni, éppen az ellenkezője fog történni.”

„Több időt és forrást fogunk áldozni a virtuális világban, mert nem tudjuk majd őket tesztelni a három nap alatt, szóval nem gondolom, hogy ezt el kellene érnünk. Van sok más terület, aminek van értelme, de ennek nincs.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!