A Mercedes nem sieti el motorfejlesztéseit

Nem fogja elsietni motorfejlesztéseit az idei évben a Mercedes, noha a Ferrari az elmúlt időszakban komoly ellenfélnek mutatkozott a Forma-1-es versenyeken – mondja Niki Lauda.


Nem fogja elsietni motorfejlesztéseit az idei évben a Mercedes, noha a Ferrari az elmúlt időszakban komoly ellenfélnek mutatkozott a Forma-1-es versenyeken – mondja Niki Lauda.

A német istálló tavaly domináns teljesítményt nyújtva szerezte meg úgy az egyéni, mint a konstruktőri világbajnoki címet a királykategóriában, és bár idén is négyből három versenyt megnyert mindezidáig, úgy tűnik, a Ferrari feltámadása miatt jóval nehezebb dolga lesz.

A Mercedesnél azonban nem estek pánikba, és még a Ferrari nyomására sem akarják elkapkodni fejlesztéseiket – főleg a motorokra vonatkozóan.

„Nem, még csak az év negyedik versenyén vagyunk túl” – mondta Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke, amikor a Gazzetta dello Sport című olasz lap arról érdeklődött, várható-e, hogy a közeljövőben ők is bevetik új specifikációjú motorjukat, ahogy tette azt a Ferrari Bahreinben.

„Ami most hátránynak tűnhet, az lehetőséggé válhat akkor, amikor igazán számít – az évad második felében. Most nem lenne helyes hirtelen felindulásból változtatni a programunkon. Mindazonáltal Barcelonában komoly változások lesznek az autón.”

Bár sokakat megdöbbentett a Ferrari idei feltámadása, Lauda egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a Mercedesnek ilyen komoly riválisa akadt 2015-ben.

„Az az igazság, hogy az ember mindig nyomás alatt van a Forma-1-ben. A tavalyi év volt valójában abnormális, és ami azt illeti, soha nem voltak illúzióink, nem gondoltuk, hogy fenntartjuk ezt a fajta dominanciát.”

„Tényleg nem lepett meg a dolog, hiszen a Ferrari feltámadása a tavalyi évben gyökeredzik, a James Allison által elvégzett remek munkának, a csapat átszervezésének köszönhető.”

A korábbi Forma-1-es világbajnok hozzátette, Nico Rosbergnek sikerült maga mögött hagynia azt a frusztrációt, amit az első három verseny alakulása okán szenvedett el.

„Bahreinben jól látszott, hogy Rosberg ismét a legjobbját nyújtja. A versenyzők néha nincsenek megelégedve magukkal és az autókkal. Ez előfordul, de meg kell próbálnod kilábalnod az efféle helyzetekből. Úgy tűnik, Nico ezt megtette.”

Lauda mindazonáltal kifejtette, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is bombaformában van.

„Mindketten kivételesen profik. Lewis jelenleg legyőzhetetlennek tűnik: csak meg kell nézni azt a győzelmi sorozatot, amit tavalyról átmentett az idei évre.”

„A levegőváltozás jót tett Vettelnek, új impulzusok érik most. Nem tudom pontosan, mi okozta a tavalyi problémáit, talán nem érezte jól magát az autóban.”

„Tény viszont, hogy most profitál a Ferrari fantasztikus munkájából.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!