A Mercedes nem sok jóra számít Monacóban - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem sok jóra számít Monacóban

HIRDETÉS
Hiába a szemmel látható fejlődés Barcelonában, a Mercedes Forma-1-es csapata nem sok jóra számít a 2022-es idény hetedik versenyhétvégéjén, Monte-Carlóban. Toto Wolff szerint nehéz verseny várhat rájuk, a legfontosabb azonban az, hogy tovább folytassák az idei autó megértését.
2022 Spanish Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

A Mercedes az év eleji küszködés után a Spanyol Nagydíjon határozott előrelépéseket tett: jelentős mértékben sikerült csökkenteni a „delfinezés” jelenségét, ennek hála pedig képes volt kiaknázni a W13-as kódjelű versenyautóban rejlő potenciált, minek köszönhetően George Russell a 3., Lewis Hamilton pedig az 5. helyen ért célba.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Monte-Carlóban vendégeskedik majd, Toto Wolff csapatfőnök azonban nem szállt el a barcelonai sikerektől, szerinte nehéz hétvége várhat rájuk a hercegségben.

Arra a kérdésre, hogy a csapat optimistán várhatja-e a hétvégi Monacói Nagydíjat egy újabb remek eredmény reményében, Wolff így felelt: „Nem mondanám, mivel ezen a hétvégén eléggé gyenge volt a tempónk a lassú kanyarokban az utolsó szektorban a túlmelegedés miatt.”

„Ez persze változhat Monacóban, de Monaco a múltban nem volt a legkedvezőbb hely számunkra. Talán azért, mert az autó elefántméretű volt. De kíváncsian várunk, hogyan állunk majd ezen a hétvégén. Még mindig küszködik egy kicsit a felmelegítéssel, szóval alacsonyabbak a várakozásaim Monacóval kapcsolatban, mint bármely más pálya esetében.”

„Nem vagyok biztos abban, hogy tudományos magyarázatot tudok adni arra, hogy miért van ez. De ismét tanulhatunk majd, hogy legalább ismét játékba kerüljünk.”

James Vowles, a Mercedes stratégiai igazgatója szintén nem kerget illúziókat: a szakember azt mondja, hiba volna azt gondolni, hogy minden problémájuk egycsapásra megoldódott.

„Mérsékelnünk kell a várakozásainkat” – mondta a szakember. „Ez csak egyetlen pálya volt, egy olyan pálya, ami évek óta feküdt az autónknak. Sok mindent kell még megértenünk és megtanulnunk. Szerintem hiba volna azt mondani, hogy a delfinezés eltűnt. Szerintem látjuk még a versenytársaink esetében is, és meggyőződésem, hogy bizonyos elemei visszatérnek majd újra, ahogy még jobban megértjük azon alapokat, amiket lefektettünk Barcelonában.”

„Amit viszont el tudok mondani, hogy határozottan előreléptünk, és erre építeni tudunk. És ugyanez nem mondható el a bajnokság első öt versenyével kapcsolatban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!