Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A Mercedes nem szállt el önmagától

Annak ellenére, hogy kielégítően zárta a téli felkészülést a Mercedes GP alakulata, a német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug az Autosportnak úgy nyilatkozott, hiba volna előre inni a medve bőrére.


Annak ellenére, hogy kielégítően zárta a téli felkészülést a Mercedes GP alakulata, a német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug az Autosportnak úgy nyilatkozott, hiba volna előre inni a medve bőrére.

A csapat a legutóbbi, barcelonai teszten bevetette legújabb aerodinamikai csomagját, melynek hála a Mercedes nagyot lépett előre: Michael Schumacher a legjobb köridőt érte el a tesztsorozat során, és úgy tűnt, az MGP W02-es gyermekbetegségeit is sikerült orvosolni.

Norbert Haug azonban úgy nyilatkozott, nem tekintenek favoritként önmagukra, továbbra is a földön járnak, hiszen tudják, rengeteget kell még fejlődniük.

„Tudtuk, hogy folyamatban vannak dolgok, de tudni és végrehajtani azt megfelelően, az mindig komoly kérdés” – nyilatkozta a szakember.

„A szélcsatornában végzett számítások azt mutatták, hogy elmehetünk ebbe az irányba, viszont a puding próbája az evés – eddig azonban jónak tűnik a helyzet. Viszont még semmi sem indokolja, hogy túlontúl izgatottak legyünk.”

„Nem úgy tekintünk magunkra, mint favorit istállóra, de reméljük, hogy sikerül fejlődnünk riválisainkhoz képest és hogy a jó irányba haladunk. Majd meglátjuk, de muszáj reális célokat kitűzni.”

Haug hozzátette, a tavalyi konstruktőri negyedik hely után idén mindenképp szeretnének előrébb végezni, és miután a Mercedesnek komoly fejlesztési tervei vannak az idei évre, erre igencsak jók az esélyek.

„A negyedik helyről szeretnénk előrelépni. Ha harmadikként kezdjük az évet, illetve benne leszünk az első háromban, az egy jó alapot szolgáltat majd a további fejlődéshez. Még sokkal több van az autónkban és mindenkiben a csapatnál.”

„A határokig feszegetjük a fejlesztési időt, a kezdetektől fogva ez volt a terv és Rossnak [Brawn], illetve technikai szakembereinek köszönhetően ezt sikerült megvalósítani. Viszont még egyetlen pontot sem gyűjtöttünk.”

„Mindazonáltal tisztességes rajtpozíciót kell elérnünk Melbourne-ben. Amit a szezon előtt kigondoltunk, azt eddig sikerült megvalósítani. Hogy a többiek gyorsabbak-e nálunk egy másodperccel, vagy sem, az most kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!