Friss hírek

A Mercedes nem támogatja az időmérő futamot Ausztriában

A Mercedes Forma-1-es csapata nem támogatja a fordított rajtrácsos sprintfutamok megrendezését a versenyhétvégéken – ha a német istálló nem gondolja meg magát, a javaslatot nem tudják megvalósítani idén a száguldó cirkuszban.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Forma-1 vezetősége azzal a javaslattal állt elő, hogy az ausztriai, illetve silverstone-i második versenyek rajtsorrendjét ne szokványos időmérő edzések határozzák meg, hanem olyan rövid sprintfutamok, melyeken a világbajnoki pontverseny fordított sorrendjében állnának rajthoz a versenyzők.

Az ötletről ezen a héten már egyeztettek is a csapatokkal: úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) támogatja a javaslatot, mint ahogy a tízből kilenc istálló is – csupán a Mercedes ellenkezik.

Hirdetés
 

Márpedig ahhoz, hogy módosítani tudjanak a versenyhétvégék formátumán, a csapatok egyhangú beleegyezésére lesz szükség. A Forma-1 alakulatai a jövő héten szavaznak a kérdésben.

Úgy hírlik, pénteki találkozójukon a Forma-1 csapatai több formátumról is egyeztetéseket folytattak, és végül arra jutottak, egy végleges javaslattal az FIA-nak kell majd előállnia. Ezt aztán szombaton el is küldték a csapatfőnököknek további értékelés céljából.

Az elképzelés szerint egy 30 perces időmérő futam váltaná a kvalifikációt az ausztriai, illetve az angliai második versenyhétvégén, a rajtsorrendet pedig a bajnoki pontverseny fordított állása határozná meg.

Jelenleg egyelőre csak Ausztriában és Nagy-Britanniában terveznek két versenyt, ám felmerült, hogy év végén, Bahreinben is duplafordulót rendeznek.

A Mercedes egyébként állítólag azon egyszerű oknál fogva nem támogatja a javaslatot, hogy a papírforma szerint ők várhatják favoritként a 2020-as szezont.

A hírek szerint az új európai versenynaptárat hétfőn jelenthetik majd be hivatalosan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!