Friss hírek

A Mercedes nem tárgyal Vettellel, legalábbis egyelőre

SPIELBERG,AUSTRIA,09.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, press conference. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Nem tárgyal Sebastian Vettellel a Mercedes Forma-1-es csapata – legalábbis egyelőre! Ezt nyilatkozta a minap a német istálló első embere, Toto Wolff, aki szerint a lojalitás nagyon fontos érték csapatuknál.

Az Ezüstnyilaknál Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a 2020-as év végén, a Ferrari pedig múlt héten jelentette be, Vettel az idei szezont követően távozik a csapattól.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az olaszok bejelentése után azt mondta, nem hagyhatnak figyelmen kívül egy olyan eseményt, mint Vettel Ferraritól való távozása, a minap azonban egy interjúban leszögezte, igyekeznek lojálisak maradni jelenlegi versenyzőikhez, így egyelőre biztosan nem kezdenek el mással tárgyalni.

„Német szempontból természetesen nagyszerű dolog lenne, de muszáj ragaszkodnunk az elveinkhez. A lojalitás hihetetlenül fontos számunkra, és egyben hozzá is tartozik az értékeinkhez” – mondta a szakember a német RTL televíziónak nyilatkozva.

„Lojálisak vagyunk jelenlegi versenyzőinkhez, és nem akarok tárgyalásokba kezdeni úgy, hogy még csak el sem kezdődött a szezon. Csak ekkor kezdhetünk el kifelé nézelődni, hogy lássuk, milyen más opciók jöhetnek szóba.”

Wolff hozzátette, a teljesítmény mellett nagyon fontos, hogy versenyzőik harmóniában tudjanak együtt dolgozni – ami nem biztos, hogy elmondható lenne egy Hamilton – Vettel párosról.

„Végsősoron a teljesítmény és a versenyzők közti dinamika az, ami számít. Természetesen a marketingszempontok is szerepet játszanak, és mindent számításba kell vennünk.”

A Mercedes-főnök mindenesetre az RTL-nek adott interjújában ismét méltatta Vettelt, aki szerinte eleget letett már az asztalra.

„Vettelt egy nagyon egyenes személyiségnek tartom, aki ugyanolyan elveket képvisel, mint én. Sportolóként pedig mindent elmond róla az a teljesítmény, amit nyújt, hiszen négy világbajnoki címet nyert.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!