A Mercedes nem tart attól, hogy szabálytalan az első szárnya - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem tart attól, hogy szabálytalan az első szárnya

HIRDETÉS
Nem aggódik első szárnyának legalitása miatt a Mercedes Forma-1-es csapata — ezt mondta a német istállót irányító Toto Wolff, miután a csapat egy meglehetősen trükkös megoldással készül a 2024-es világbajnoki évadra.
George Russell Mercedes W15

Azt már a Mercedes új, W15-ös kódjelű autójának múlt heti bejáratásán is látni lehetett, hogy a csapat ismét egy trükkös első szárnyat fejlesztett ki, annak felső elemét ugyanis jórészt eltávolította, a megoldás azonban így is megfelel a technikai szabályok követelményeinek, mivel magát a szárnylapot egy meglehetősen vékony elemmel csatlakoztatta az orrkúphoz.

Bár a Mercedes ezzel látszólag megkerülte a szabályokat, Toto Wolff nem aggódik amiatt, hogy betiltják megoldásukat, elmondása szerint ugyanis a fejlesztések során folyamatosan kapcsolatban álltak a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

„Ha valami felkerül az autóra, azt mindig egy FIA-val folytatott eszmecsere előzi meg, egy folyamatnak megfelelően” — mondta az osztrák szakember. „Nincs olyan, hogy van egy okos ötleted, felteszed az autóra, hogy teszteljed, és azon gondolkozol, ‘bele lehet-e kötni, vagy sem’. Ez egy hosszas dialógus, ami a tél folyamán történik. Úgy érzem, jó helyzetben vagyunk.”

A Forma-1 csapatai jelenleg Bahreinben tesztelnek, a gyakorlás eseményeiről élő szöveges tudósítás formájában számolunk be – kattints ide!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes nem tart attól, hogy szabálytalan az első szárnya
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!