Friss hírek

A Mercedes nem tud felhőtlenül örülni Hamilton győzelmének

Fotó: Mercedes

Továbbra is keserédes a Bakuban szerzett győzelem a Mercedes Forma-1-es csapata számára – mondta a német istálló főnöke, Toto Wolff.

A szezon negyedik versenyén az egész hétvégén küszködő Lewis Hamilton győzött, miután a Red Bullok balesete miatt beküldött biztonsági autó teljesen felborította a sorrendet az élen.

A futamot addig vezető Sebastian Vettel elé Valtteri Bottas került, aki pár körrel a leintés előtt defektet kapott – a kavarodásból Hamilton jött ki a legjobban, és végül idei első győzelmét szerezte.

Toto Wolff viszont azt mondja, vegyesek az érzéseik, mert egész hétvégén nem volt elég jó a tempójuk – ráadásul Bottas, akinek nyernie kellett volna, kiesett a versenyből.

„Még mindig nem olyan jó érzés, ennek két oka van” – mondta Wolff Hamilton bakui győzelme kapcsán.

„Az egyik, hogy nem volt meg a tempónk, a másik ok pedig az, hogy az, aki a leggyorsabb volt a pályán, nem ért célba, mert 3 körrel a leintés előtt törmelékek miatt defektet kapott.”

„Mindannyiunkban az az érzés uralkodik, hogy egész hétvégén nem volt olyan a tempónk, mint amilyennek lennie kellett volna. Ami Hamiltont illeti, nagyon jól tudja, mi jó és mi nem, és ez a győzelem egyszerűen Valtterié volt.”

„Viszont úgy gondolom, most visszakapta a melbourne-i diadalt – így kell néznünk erre.”

Wolff szerint Bottas akkor is legyűrhette volna Vettelt, ha nem küldik be a biztonsági autót.

„Valtteri egyre gyorsabb és gyorsabb lett, olyannyira, hogy még a biztonsági autó nélkül is esélyünk lett volna. Később ultralágy gumikra váltott volna, és megpróbálhatta volna levadászni Sebastiant – de aztán elkezdődött ez az egész.”

A Mercedes-főnök hozzátette, meglepődött azon, hogy Vettel az újraindítás után meg tudott próbálkozni az előzéssel.

„Nagyon érdekes volt, mert azt gondoltam, az újraindításnál Valtteri mindent jól csinált, és elég nagy előnyre tett szert. De aztán az utolsó törésben a Ferrari nagyon megérkezett rá. Az adatokból már láttuk, hogy ez a legerősebb pontjuk – ott működött a legjobban a motorjuk, 200 km/h-s tempónál.”

„Belül próbálkozott, Valtteri pedig nagyon okosan nyitva hagyta az ajtót neki, amikor látta, hogy blokkolóra fékezte a kerekeit. Úgy gondolom, Valtterin kívül mindenki követett el hibákat ezen a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A Mercedes nem tud felhőtlenül örülni Hamilton győzelmének
Bemutatta 2021-es fényezését Schumacher csapata, a Haas
Vettel: Az Aston Martinnak van egy előnye a Ferrarival szemben
Riportfilm: Vettelék megmutatták az Aston Martin F1-esét!
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját