Portugál Nagydíj

A Mercedes nem tudja, kit ültet Rosberg helyére

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Mercedes nem tudja, kit ültet Rosberg helyére

Valóságos sokként érte a Forma-1 világát Nico Rosberg pénteki bejelentése, miszerint azonnali hatállyal befejezi autóversenyzői pályafutását. A Mercedesnél egyelőre nem tudják, mi tévők legyenek.


Valóságos sokként érte a Forma-1 világát Nico Rosberg pénteki bejelentése, miszerint azonnali hatállyal befejezi autóversenyzői pályafutását. A Mercedesnél egyelőre nem tudják, mi tévők legyenek.

A német versenyző 2016-ban csapattársát, a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltont legyőzve elérte pályafutása legjobb eredményét, a száguldó cirkusz legjobbja lett.

Rosberg pénteken, az FIA hivatalos díjátadója előtt sokkoló bejelentést tett: a világbajnok azonnali hatállyal búcsút int a Forma-1-nek.

„Azóta, hogy hat éves koromban elkezdtem a versenyzést, egyetlen tiszta álmom volt. Méghozzá az, hogy megszerezzem a bajnoki címet a Forma-1-ben, ez járt végig a fejemben. Ezt most elértem, áldozatos munka árán, és a rajongóimnak köszönhetően ezt most elértem. Soha nem fogom elfelejteni” – fogalmazott a német versenyző.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke elárulta, megérti a rutinos versenyző döntését.

“Ez egy nagyon bátor döntés Nico részéről, és jól mutatja, milyen erős karakter” – mondta a szakember.

“Úgy döntött, pályafutása csúcsán távozik, világbajnokként, miután sikerült valóra váltania az álmát.”

“Nico a Mercedesszel könyörtelen versenyző volt, mindig visszavágott a nehéz időszakok után, kitartásával, küzdőszellemével és nyomás alatti fegyelmezettségével pedig kivívta a sportág tiszteletét.”

“2010 óta rendkívüli energiával látta el a csapatot, és emiatt együtt tudtunk erősödni. Egyszerűen csak köszönetet mondunk neki a sikereinkhez való hihetetlen hozzájárulásáért, melyet két olyan nagyszerű versenyző mellett tett, mint Michael és Lewis.”

Wolff kifejtette, egyelőre még nem tudják, kit ültetnek Rosberg helyére a 2017-es F1-es idényben.

“A csapat számára ez egy váratlan helyzet, ugyanakkor egy igazán izgalmas is. Az új technikai szabályok miatt egy új éra veszi kezdetét, és van egy megüresedő ülés a Mercedesnél. Ki fogjuk használni a rendelkezésünkre álló időt, hogy mérlegeljük lehetőségeinket, és megtaláljuk a megfelelő irányt a jövőre nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!